In ultima saptamana am asistat la o intreaga campanie anti PSD bazata pe decizia unui roman de a se plimba cu masina personala prin tara cu un numar personalizat, inregistrat in Suedia.

Mesajul s-a viralizat, si apoi a fost preluat, sub diverse forme, de tot felul de personaje care au gasit admirabil si exemplu drept de urmat gestul romanului "suedez".

S-au certat oamenii pe Facebook, sau pe diverse site-uri, cum ca daca nu esti de acord cu mesajul de pe respectiva placuta de inmatriculare inseamna ca esti PSD-ist, sluga si asa mai departe.

Poate imi scapa mie ceva dar cred ca spectacolul incrancenarii politice a devenit grobian si lipsit de educatie, sau bun simt. Mai mult decat atat sa incerci sa faci pe prostul si gasesti tot felul de scuze pentru a promova ca legitim acest numar de inmatriculare e o tragere de par.

Incet incet am reusit sa ma conving ca lupta opozantilor cu puterea a ajuns in punctul unui film prost, care nu merita nici macar Zmeura de Aur. Cand si posturi de stiri, care la inceput se declarau serioase, iti prezinta stiri si vorbesc toata ziua despre acest mesaj, ma gandesc ca suntem cumva extrem de bolnavi.

E greu de inteles cum cineva este de acord sa apere cu ardoare un numar de inmatriculare cu textul asta. Ar fi curios de vazut daca respectivii ar mai fi aparat libertatea de exprimare daca un simpatizant PSD (caci au demonstrat si ei ca au multi) ar veni dintr-o tara straina cu un numar de genul "Gura Digi, Tzesari, Adevarul, USR, matii...." si asa mai departe.

Cand jignirea ti se adreseaza tie personal ai mai fii de acord ca cineva sa umble nestingherit cu masina prin oras ?

Ce nu am inteles eu este de ce mama naibii i-a luat Politiei Romane atatea zile ca sa citeasca pe litere placuta de inmatriculare respectiva  ? Cred ca legislatia romana are niste prevederi referitoare la inregistrarea  masinilor, mai exact la placutele de inmatriculare. S

Si da, suedezii au stabilit ca placuta  de inmatriculare este valabila pe tot teritoriul Uniunii Europene, doar ca acela e un numar personalizat, complementar numarului real. Si tot ei au decis sa revoce placuta respectiva dupa ce li s-a tradus pe limba lor ce inseamna mesajul ala.

Ce nu au inteles cei care tipa pe Facebook sau isi pun poze cu textul "Gura PSD ! Si daca iti place PSD, GURA si tie" e ca de fapt, GURA asta au primit-o toti aia care nu au votat cu PSD de la cei care au stat in casa la alegerile parlamentare.

Incercarea de a neligitima un guvern pentru ca 6 milioane de romani nu au votat e absurda, atata timp cat alti 3 milioane au votat si au ales pentru tine.... pentru ca da, asa este legea.

Si da, poti sa imi dai Gura ta cat oi vrea, insa nu ai sa ma convingi ca mediatizarea unui astfel de mesaj e de fapt un derapaj si ca oricat de inventiva ar fi fost campania pana la urma astia de la putere vor guverna cum ii taie capul. Pentru ca da, cei care nu au votat la alegerile parlamentare ne-au dat o GURA noua, cei care am inteles ca destinele unei tari se stabilesc democratic si constitutional, la alegeri.