Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

Dependenta de gadgeturi mareste riscul adolescentilor de a se imbolnavi de ADHD

Nu este un secret că numărul de ore petrecute de adolescenți pe dispozitivele electronice au un impact asupra starii lor de sanatate. Cu ...


Nu este un secret că numărul de ore petrecute de adolescenți pe dispozitivele electronice au un impact asupra starii lor de sanatate. Cu ceea ce oamenii de știință nu sunt de acord, cu toate acestea, este cât de mult afecteaza numarul de ore petrecut de acestia.

Cel mai recent studiu, publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane, a corelat simptomele Attention Deficit/Hyperactivity Disorder (ADHD) cu adolescenții care folosesc frecvent dispozitive electronice. Din cei 2.586 de elevi de liceu studiați pe o perioadă de doi ani, cei care au consumat mai multe tipuri de medii digitale au fost de două ori mai susceptibili de a raporta simptome puternice de ADHD decat colegii lor.

Cu cât consumau mai mult medii digitale, cu atât simptomele erau mai frecvente – controlul impulsurilor, incapacitatea de a se concentra și lipsa de răbdare.

Cercetătorii s-au oprit, însă, fără să spună că consumul de medii digitale a provocat simptomele ADHD, prezentând un fel de problemă de tipul oul sau gaina. Sunt gadgeturile cauza comportamentului ADHD sau ADHD-ul conduce copiii la aceste dispozitive, cum ar fi telefoanele inteligente? Elevii care au prezentat simptome semnificative de ADHD au fost eliminați din studiu în încercarea de a răspunde la această întrebare.

Citeste continuarea pe www.itmaniatv.com

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS