În cursul unei audieri recente in fata Congresului SUA, Facebook a arătat că politicile sale ar putea avea nevoie de un pic de lucru atunci când vine vorba de abordarea postarilor care incita la violența.

Acum, gigantul tehnologic a luat în cele din urmă măsuri pentru a combate această problemă specială, anunțând o schimbare de politică care îi va permite să preia postarile cu știri false care incită la violența și răni fizice. Un purtator de cuvant a declarat ca Facebook va incepe punerea in aplicare a noii reguli, care va acoperi atat mesajele de tip text cat si cele cu imagini, "in lunile urmatoare".

Potrivit The New York Times, noua politică este în mare măsură un răspuns la rolul jucat de Facebook în atacurile violente asupra musulmanilor care au avut loc în Sri Lanka, Myanmar și India. În Sri Lanka, de exemplu, revoltele au izbucnit după ce zvonurile de pe platformă acuzau musulmanii de intoxicații cu alimente date sau vândute budistilor. Facebook a fost, de asemenea, acuzata că a contribuit la promovarea violenței împotriva musulmanilor Rohingya din Myanmar, permițând difuzarea de informații dezinformatoare pe site-ul său web.

Compania va folosi tehnologia de recunoaștere a imaginilor pentru a vedea actualizările de stare care încalcă noua regulă. Facebook declară că va colabora și cu organizațiile locale și internaționale pentru a ajuta la găsirea și verificarea știrilor false. In timp ce intenționează să stearga postarile care încurajează violenta, reteaua va retrograda  de asemenea si stirile false din newsfeed-ul utilizatorilor, care nu se refera strict la incitarea la violenta. In acest caz, reteaua de socializare se va baza pe ajutorul grupurilor partenere.

În ceea ce privește ce postari nu merită să fie interzise, ​​șeful Facebook, Mark Zuckerberg, a oferit ca exemplu negarea Holocaustului în interviul său dat celor de la Recode. Acest lucru a provocat, în mod evident, o rumoare in randul multora, determinând-ui pe multi sa ceara clarificari legate de faptul că, în timp ce Zuckerberg "găsește personal o jignire negarea Holocaustului", scopul Facebook nu este acela de a împiedica pe cineva să spună ceva neadevărat, ci să împiedice raspandirea de stiri false și dezinformarea din partea Serviciilor."