"Vacanţă fără violenţă!" este mesajul poliţiştilor Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii pentru elevii veniţi în taberele de pe litoralul românesc, din staţiunile Eforie Sud şi 2 Mai.

Astfel, la data de 31 iulie a.c., poliţiştii constănţeni, împreună cu specialişti din cadrul A.N.I.T.P. şi D.J.S.T. Constanţa, au desfăşurat activităţi informativ-preventive referitoare la prevenirea dispariţiilor de minori, precum şi adoptarea unor măsuri de protecţie, pentru creşterea gradului de siguranţă personală, a bunurilor şi valorilor, prezentându-le acestora modul în care anumite manifestări agresive pot fi preîntâmpinate.

În acest sens, poliţiştii au distribuit pliante cu mesaje preventive, dar şi brăţări de vacanţă familiilor cu copii, pe plajă, dar şi grupurilor de elevi veniţi în tabere sau cantonamente, alături de profesori, antrenori sau educatori. Rolul acestor brăţări de vacanţă este de a-i ajuta pe cei mici să ajungă mai repede lângă părinţi sau profesori, în situaţia în care s-au rătăcit.

Pentru o vacanţă fără violenţă, poliţiştii le recomandă elevilor să fie atenţi şi să acorde importanţă deosebită sentimentului de primejdie, evitând discuţiile contradictorii cu persoane necunoscute sau în stare de ebrietate.

Totodată, adolescenţii sunt sfătuiţi să ocolească grupurile care manifestă un comportament agresiv şi să nu încurajeze violenţa sau injuriile, acestea fiind cauze care duc la declanşarea unor conflicte ce pot degenera în violenţe. Un limbaj controlat, fără jigniri, previne adesea escaladarea conflictelor.

În situaţia în care sunteţi victime ale agresiunilor şi aţi suferit vătămări corporale, depuneţi imediat plângere la poliţie în vederea identificării, prinderii şi pedepsirii agresorilor.

Activitatea face parte din Campania "Refuz să devin o victimă!".