Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

Cum pot fi sedintele de terapie online de ajutor pentru cei ce au nevoie de un psiholog

Tinand cont de contextul actual si de cum se defineste acesta, pentru ca sunt cazuri ale celor care au nevoie de psiholog dar nu pot ajun...


Tinand cont de contextul actual si de cum se defineste acesta, pentru ca sunt cazuri ale celor care au nevoie de psiholog dar nu pot ajunge la cabinet, exista alternativa propusa de psihoterapeutul Daniel Ivan . Se refera la sedintele de terapie online, ce revolutioneaza astfel abordarile clasice. In conditiile in care suntem mereu conectati la lumea online, iata ca beneficiile pot fi de asa natura incat sa includa si aspecte ale vietii private, personale, precum accesul la serviciile unui psiholog.

O astfel de masura incat un psiholog online sa fie practic un serviciu ce poate inlocui sedintele din cadrul cabinetului a venit ca urmare a unor tendinte actuale. Pacientii pot fi cei care lucreaza peste hotare sau din cauza unui program incarcat ori a deplasarilor nu au cum sa ajunga la cabinet. Distantele, oricare ar fi acestea, impun limite sau cel putin asa credem, dar iata ca o solutie exista totusi.

Sedintele de terapie online

Profesionalismul, discretia, confidentialitatea sunt aspecte ce se mentin ca baza pentru colaborarea cu un psiholog. Indiferent cum au loc sedintele, ca sunt in cabinet sau prin intermediul online-ului, nu se pot omite astfel de repere. In fond, interesul este acela de a mentine standardul si eficienta terapiei clasice, chiar si cand aceasta urmeaza un plan de planificare online.

Studiile de-a lungul anilor au aratat ca sedintele de terapie online sunt deopotriva o recomandare. In strainatate aceasta metoda nu mai este de multa vreme ceva nou. Dupa cum subliniaza si specialistii in domeniu, varianta online ar putea chiar aduce imbunatatiri in relatia psiholog-pacient, dace se are in vedere anxietatea, teama de a pasi pragul unui cabinet, mai ales pentru cei care sunt la o prima experienta de acest gen.

Similaritati intre varianta online si cea clasica se refera si la pret, dar si la durata sedintelor. Se poate apela la ajutorul psihologului cu varianta de sedinta online, pentru situatii la fel de variate, de la anxietate la depresie, probleme si blocaje emotionale din orice plan, fie el personal sau profesional.

"Intrevederile cu psihologul pot fi urmate sau completate, uneori inlocuite de cele online. Insa ajungeti la cabinet mai intai de toate, acolo unde cautati ajutor si sprijin, pe cel care sa va ghideze, sa va inteleaga.", spune Daniel Ivan, psiholog ce se ocupa de psihoterapia individuala, hipnoterapia, terapia de cuplu sau de familie si nu in cele din urma dezvoltare personala.

"In cadrul cabinetului, dar iata ca si dincolo de acesta, prin intermediul lumii online, pot continua misiunea, aceea de a consolida relatia psiholog-pacient, de a oferi sprijin si ajutor spre a depasi etape din viata sau a intelege si depasi momente sau a pregati un teren propice pentru schimbarile din viitor.", completeaza acesta.

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS