Vodafone Romania pare ca in ultima perioada a inceput sa inlocuiasca oamenii cu roboti. Asa ca in loc sa mai apeleze la reprezentanti care suna sa convinga abonatii existenti sa plateasca o caruta de bani pentru un abonament care la cartela e de 4 ori mai ieftin au inceput sa trimita SMS-uri.

Nu e nimic nelalocul lui ca au un sistem avansat care detecteaza abonatii ale caror abonamente sunt pe cale sa expire si totul e autumoatizat acum, dar sa citesti un mesaj plin de dragoste cu oferte senzationale de prelungire a unor abonamente folosind tactica, poate nu se prind e o nesimtire crasa.

Exemplu concret, printr-un link personalizat, utilizatorii care primesc un cod de confirmare ca se incadreaza in promotie sunt directionati catre o pagina speciala unde li se propune sa prelungeasca abonamentul existent, trecand la un abonament superior de 25 de euro sau de 31 de euro.

Primele oferte sunt cele la abonamentul de 25 de euro, unde Vodafone promite sa ofere un Galaxy S9 cu doar 100 de euro avans. Toate bune si frumoase pana calculam cele 24 de rate platite in plus ale telefonului, care sunt nici mai mult nici mai putin in cuantum de 480 de euro (20 de euro x 24 de luni). Adaugand cei 100 de euro avans, aflam ca in fapt telefonul costa 580 de euro, adica exact costul lui la liber in magazinele online precum eMag, Altex s.a. De retinut este ca in plus fata de cei 580 de euro, abonatul plateste si 21 de euro pentru abonament (chipurile exista o reducere), adica 41 de euro pe luna, in total.

Aceleasi situatii se aplica si celorlalte oferte din campania nerusinata pe care Vodfaone o promoveaza. Huawei P20 Pro la oferta cu doar 100 de euro avans si cost total exact cat costa la liber.

Trebuie sa recunosc insa ca sunt putin mai ingaduitori cu iPhone XR si XS Max , doar pentru ca abonamentul este si mai scump.

Asadar pentru 56 de euro pe luna , cu zero euro avans, si un cost total de 3250 de lei pentru iPhone XR si 27 de euro/luna pentru abonament, te poti numi un fericit posesor de iPhone XR. Costul total al ofertei  (rata telefon si abonament), este de 1344 de euro in cele 24 luni de abonament. De retinut este ca acelasi telefon, cu aceleasi configuratii, este disponibil in 24 de rate fara dobanda la eMag la un pret de 945 de euro, la liber.

Ce ofera cele doua abonamente Super Red 25 Plus si Super red 31 Plus.

Pentru 21 de euro pe luna primiti 70 de GB internet mobil + 1 GB roaming, convorbiri si sms-uri nelimitate nationale si 600 de minute internationale dar si 100 de minute in roaming. In plus aveti optiunile Social+Video+Music+Maps Pass, adica traficul in aceste aplicatii nu este contorizat (cu unele limitari totusi).

Pentru 27 de euro pe luna primiti 80 de GB internet mobil + 1 GB roaming, convorbiri si sms-uri nelimitate nationale si 600 de minute internationale dar si 100 de minute in roaming. In plus aveti optiunile Social+Video+Music+Maps+Email Pass, adica traficul in aceste aplicatii nu este contorizat (cu unele limitari totusi).

Ce oferte aveti daca apelati la cartelele preplatite, tot de la Vodafone ?

Pentru 5 euro pe luna primiti 30 de GB de internet, 1000  de minute/sms nationale, 100 de minute internationale, minute si sms in retea nelimitate, acces la serviciul Zonga.

Daca optati pentru 6 euro pe luna primiti 60 de GB de internet, 2000 de minute/sms nationale, 400 de minute internationale, nesaje şi apeluri video nelimitate prin Facebook, Whatsapp şi alte aplicaţii, Minute nelimitate către Vodafone Italia.

Bomba vine cand descoperim ca aceiasi 70 de GB de internet mobil, care la abonament costa 21 de euro, la cartela costa 7 euro.

Avand in vedere ca preturile telefoanelor oferite in oferta Vodafone sunt aproape egale cu cele din magazinele fizice sau online, ramane intrebarea de ce sa mai stai ca abonat ?

Asadar, cu multumirile de rigoare ca s-au gandit ca de Craciun sa ne trimita astfel de cadouri , in calitate de abonat care plateste o caruta de bani, si al carui abonament e pe cale sa expire, le transmit celor de la Vodafone aceleasi ganduri calde, iar anul care vine sa ne gaseasca in magazinele lor cu cererile de reziliere , asa cum s-au gandit si ei sa ne ia la misto.