Este normal ca orice persoană să își dorească o carieră care să îi asigure un trai confortabil, așa că domeniile care se încadrează în această categorie sunt la mare căutare printre tinerii care își plănuiesc viitorul.

Bineînțeles, aspectul financiar nu este singurul care trebuie luat în calcul într-o asemenea decizie, dar este unul dintre cele mai importante. Specialiștii recomandă alegerea unei cariere sau a job-ului ținând cont de: abilități și cunoștințe, salariu, personalitate, oportunitățile de dezvoltare și avansare, mediul de lucru și alte beneficii oferite de angajator. Acest pachet complet este idealul oricui, însă nevoia de stabilitate financiară este, de cele mai multe ori, factorul decisiv.

Domeniul IT este alegerea multor tineri, mai ales că oferă numeroase perspective de viitor, dar și salarii avantajoase.

Citește în continuare pentru a afla ce locuri de muncă din alte domenii sunt cele mai profitabile în România!

Dacă îți dorești o situație financiară bună, alege un job în:

Inginerie și producție

În inginerie, chiar și salariile de entry level sunt mai mari decât în alte arii de lucru, începând de la aproximativ 700 de euro pe lună. Acest lucru este normal, având în vedere pregătirea prin care trece o persoană pentru a dobândi cunoștințele necesare pentru un astfel de job. Din fericire pentru cei pasionați, nu doar oferta este foarte mare, ci și cererea. Pe site-urile de anunțuri, cum este Mynextjob, poți descoperi numeroase oportunități de angajare, atât pentru cei cu experiență, cât și pentru cei la început de drum. Industria auto și producția de automobile au influențat, într-o mare măsură, creșterea interesului către acest domeniu, mai ales în țările din sud-estul Europei. Tot ele sunt responsabile pentru un mare procent de locuri de muncă disponibile pentru cei calificați, în România.

Contabilitate

Job-urile din contabilitate nu doar că sunt bine plătite, mai ales în cazul persoanelor cu studii superioare, ci reprezintă și o parte din slujbele care nu vor dispărea de pe piață. Se poate vorbi despre o responsabilitate crescută și un volum însemnat de sarcini, însă răsplata este pe măsură. Cei pasionați de acest domeniu își pot găsi, cu ușurință, un loc de muncă în București, dar și în alte orașe mari ale țării.

Marketing și vânzări

Datorită dezvoltării rapide și masive în domeniul online a afacerilor din foarte multe domenii, s-a observat o creștere a interesului către specialiști în marketing online și în vânzări, în ultimii ani. Salariile pot ajunge la câteva mii de euro, în funcție de experiență și bineînțeles, de portofoliul fiecărei persoane. De asemenea, și job-urile în relații publice sau marketing offline sunt cotate ca fiind printre cele mai profitabile de pe piața din România.

Așadar, dacă ești în căutarea unui loc de muncă sau dacă te afli în momentul în care trebuie să iei o decizie cu privire la viitorul tău, poți alege unul dintre domeniile menționate!