Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

Cat de important este rolul jucariilor in viata copiiilor ?

Acolo unde este un copil, acolo sunt si jucarii. Este valabil, aproape fara exceptie, ca in locuintele in care sunt copii sa existe o mul...


Acolo unde este un copil, acolo sunt si jucarii. Este valabil, aproape fara exceptie, ca in locuintele in care sunt copii sa existe o multime de jucarii, de toate felurile. Asta se datoreaza grijii parintesti pentru dezvoltarea optima a celor mici, iar rolul acestor elemente este de necontestat.

Pentru ca jocul este activitatea de baza a copiilor, cel putin in primii ani din viata, acestia trebuie sa beneficieze de sustinerea necesara pentru a le putea folosi in scopul pentru care au fost create. Fiind calea prin care cei mici se dezvolta, jucariile trebuie alese responsabil si in functie de varsta fiecaruia.

Specialisti in articole dedicate acestora de la Dino Boutique, un magazin online ce se adreseaza parintilor si nu numai, vin de asemenea cu recomandari si sfaturi vizavi de alegerile cele mai potrivite, raportate la varsta copilului. Este esential sa se puna accent pe acest aspect intrucat numai astfel misiunea pe care o au jucariile va fi indeplinita cu succes.

Iata ca alegerea acestora nu este atat de simpla. Cu atat mai grea este cu cat exista in prezent o intreaga industrie a jucariilor. Asta inseamna o provocare de proportii pentru parinti, dar totodata si pentru producatori, respectiv pentru cei care le gandesc. Este necesar sa se tina pasul cu nevoile permanent in schimbare, cu preferintele, cu costurile de altfel. Cum decide fiecare cumparator ce e mai potrivit a cumpara? La ora actuala se gasesc atractii din cele mai interesante: creioane 3D, joculete cu tot felul de luminite si sunete si altele.

Regasesc in randurile urmatoare cei interesati cateva criterii, la care se pot raporta in ideea de a realiza alegerile potrivite.

Jucaria aleasa trebuie sa fie pentru grupa de varsta a copilului ce va beneficia de ea. Este foarte important sa nu contina componente care ar putea sa il raneasca in timpul utilizarii sale, dar nici alte elemente periculoase. Cand copilul are, spre exemplu, sub un an, este inutil a investi in masinute cu telecomanda sau alte articole de care nu s-ar putea inca bucura. De altfel, acestea sunt si un pericol pentru cei mici care au o varsta frageda.

La baza jucariile nu trebuie sa existe materiale ce de asemenea ar putea constitui un pericol pentru copii. Orice substanta toxica cu care ar putea intra in contact ii poate afecta sanatatea, ceea ce trebuie sa se evite pe cat posibil. Mai ales in cazul bebelusilor care din instinct duc totul la gura, astfel de jucarii trebuie evitate. Materialele lor ar trebui sa fie cat mai naturale.

Desigur ca si altele sunt aspectele de urmarit cand vine vorba despre achizitionarea jucariilor pentru copii. Ca de exemplu, cele cu margini ascutite sau care prezinta pericol de accidentare trebuie evitate.

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS