Seria Black Mirror de pe Netflix a primit luna trecuta un film complet intitulat  Bandersnatch, in care cei ce vizioneaza au posibilitatea de a alege actiunea si soarta personajului avand posibilitatea de a opta intre mai multe actiuni.

Nu este prima data cand Netflix se confrunta cu astfel de acuzatii, iar acesta este cel mai recent scandal dintr-o serie ceva mai lunga de acuzatii.

Editorul seriei Alege-ți propria aventură a dat in judecata Netflix pentru episodul interactiv Black Mirror: Bandersnatch. Chooseco a intentat proces împotriva Netflix astăzi într-un tribunal din Vermont, acuzând Netflix de încălcarea intenționată a mărcii comerciale "Choose Your Own Adventure" și susținând că episodul este atât de întunecat încât va afecta reputația cărților.

Plângerea, așa cum a fost publicată de Polygon, susține că Netflix a început să încerce să licențieze numele "Alege-ți propria aventură" începând cu anul 2016. În timp ce companiile s-au angajat în "negocieri ample", Netflix nu a obținut licența. Chooseco afirmă că a trimis deja notificări de încetare și de renunțare privind marca sa comercială "in cel puțin o ocazie" cu privire la o altă emisiune TV -  unul dintre programele interactive Netflix anterioare, axat pe copii.

Chooseco se leaga de faptul ca protagonistul lui Bandersnatch, Stefan Butler, descrie un roman interactiv fictiv (denumit și Bandersnatch) drept "o carte" din seria "Alege-ți propria aventură", ceea ce înseamnă că este o parte oficială a seriei. Compania este deosebit de deranjata de aceasta referință, deoarece filmul Bandersnatch este "un film întunecat" care "poate include referințe și reprezentări ale unei prezențe demonice, lupte violente, consum de droguri, crimă, mutilare a unui cadavru, decapitare și alte imagini supărătoare".) "Asocierea cu acest conținut sumbru perturba faimoasa marcă a lui Alec", se arata in plângerea.

Chooseco solicită daune de cel puțin 25 de milioane de dolari pentru încălcarea presupusă de Netflix. Netflix nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii pe marginea acestui subiect. Compania de video streaming a ajuns  anul trecut la o intelegere in cadrul unui proces similar cu Templul Satanic, care a acuzat Netflix de elemente de copiere ale designului său Baphomet în seria originală The Chilling Adventures of Sabrina.