Societatea secolului XXI poate fi descrisa printr-o serie de procese transformatoare care au rolul de a produce diverse consecinte asupra propriei persoane. Traversarea lor si gestionarea intr-o maniera corespunzatoare necesita o dezvoltare constienta, ce asigura o adaptare continua si pasi concrenti spre armonia interioara.

Domeniul dezvoltarii personale implica realizarea mai multor activitati, dar si experiente care au scopul final de a imbunatati starea de constientizare, calitatea vietii, dezvoltarea abilitatilor si talentelor personale si - nu in ultimul rand, de a contribui la materializarea aspiratiilor si viselor personale.

Dezvoltarea personala inseamna exploatarea si descoperirea unor resurse proprii care sa sporeasca semnificativ calitatea vietii. A te dezvolta din acest punct de vedere presupune ideea de a deveni constient de tine, de cine esti si ce ai putea sa faci sau sa nu faci. Este un proces despre care nu se poate spune ca este foarte simplu, ci mai degraba anevoios si de lunga durata, in care vei invata sa te regasesti si sa te accepti.

Primul pas important in initierea unui asemenea proces il reprezinta constientizarea, autocunoasterea, mai precis puterea de a intelege ceea ce suntem la un moment dat. Atunci cand autocunoasterea este insotita si de o o dorinta de dezvoltare, putem decide sa urmam un program de dezvoltare personala.

Este cunoscut faptul ca exista o doza puternica de scepticism din partea unor persoane cu privire la productivitatea consilierilor de dezvoltare personala. Adesea, acestia sunt asociati simplelor strategii de marketing, bazandu-se pe ideea ca dezvoltarea personala nu poate fi realizata doar in cursul unor ore.

Cu toate acestea, cursurile de dezvoltare personala si intreaga nisa de activitate a surprins in ultimii ani un progres uimitor, fapt ce se datoareaza multitudinii de oameni multumiti si impliniti de lucrurile pe care le-au descoperit si invatat. Relatiile pe care le avem, bucuriile, dezamagirile, experientele, scoala sau lecturile pe care le intreprindem de-a lungul timpului contribuie destul de mult la dezvoltarea noastra, insa nu de fiecare data avem capacitatea si de a trage cele mai bune invataminte din ele. Astfel, repetam aceleasi greseli si moduri defectuoase sau inedecvate de a ne raporta la ceilalti sau la anumite evenimente. Tocmai din acest motiv avem o nevoie sporita de a ne orienta catre acel ajutor profesional, care ne sprijina in reconfigurarea datelor existente si pentru a constientiza ce trebuie sa schimbam la noi.

Parcurgerea unui program complet de dezvoltare personala ofera acea multumire de sine de care are nevoie fiecare persona pentru a-si creste gradul de confort in cadrul relatiilor si de a se increde in fortele proprii pentru a se asuma si afirma drept o persoana valoroasa. Acestea au nevoie de multa determinare, efort sustinut din toate punctele de vedere si, cel mai important, de o dorinta reala de transformare. Este dificil de multe ori din cauza ca ai putea descoperi aspecte neplacute care se afla dincolo de ceea ce faci sau ceea ce le arati altora, astfel ca ar putea sa doara si sa fie necesara o restructurare dramatica a unor lucruri din viata ta.

Obiectivul pe care cei mai multi dintre noi ne dorim sa il atingem in cariera este acela de a deveni niste buni lideri. Un conducator profesionist trebuie sa dispuna de o combinatie de aptitudini tehnice excelente si abilitati de comunicare verbala foarte bune. Pentru a te pozitiona intr-un asemenea punct va trebui sa incepi prin a-ti controla si perfectiona fiecare aspect legat de emotiile care te reprezinta, modul de manifestare si cel mai important de raportare la cei din jurul tau.

Cu toate ca latura personala este diferita in toata complexitatea sa de cea profesionala, nu poate fi negat faptul ca a construi o cariera si un anumit statut profesional depinde in cea mai mare masura de calitatile si trasaturile tale ca persoana. Valorificate corespunzator si la cel mai inalt nivel iti vor oferi posibilitatea de a-ti realiza un drum profesional excelent.

Din dorinta de a aduce schimbare pentru fiecare persoana din punct de vedere personal si profesional, consilierul Ilina Sirbu ofera cursuri de dezvoltare personala tuturor celor care au nevoie de anumite schimbari. In mod special, aceste cursuri sunt destinate angajatilor carora le este mai greu sa se poata adapta si integra intr-un grup. In acest fel, ei nu isi vor putea fructifica potentialul la maxim, iar in interiorul lor vor lua nastere sentimente de frustrare si nemultumire ce vor crea piedici serioase in comunicarea la locul de munca.