S-au facut ca se cearta cu guvernul si pana la urma tot abonatii vor plati, aceasta este concluzia la care putem ajunge daca studiem noile preturi la abonamente valabile din 1 martie ale RCS&RDS.

Cel mai important jucator de pe piata de telecomunicatii din Romania spune doar voalat in comunicatul de presa ca din cauza costurilor pe care le suporta se vede nevoita sa creasca preturile. Detaliat de fapt cresterea tarifelor se datoreaza noilor taxe impuse de guvernul Dancila si de Ministerul de Finante de la inceputul acestui an. Este exact masura la care ne asteptam cu totii din comunicatul initial.

Trebuie mentionat ca aceasta nu este prima crestere de preturi anuntata de operator, care in decembrie a anuntat ca va incepe sa taxeze abonatii pentru canalul Film Now sau pentru noul post Digi 4k.

RCS&RDS isi incepe comunicatul de presa laudandu-se cu  o ofertă atractivă și bogată de canale TV, formată dintr-o varietate de posturi românești și internaţionale, cât și din posturile proprii de sport, știri, documentare și filme.

"Prin serviciul Digi TV și canalele noastre Digi Sport, aducem în casele abonaţilor cele mai spectaculoase competiţii sportive: UEFA Champions League, UEFA Europa League, cele mai importante campionate de fotbal din Europa, turnee renumite de tenis și sute de meciuri de handbal și alte sporturi. Asigurăm în cele mai îndepărtate colţuri ale ţării conexiuni de internet prin fibră optică rapide și stabile, la standarde Gigabit. Lucrăm constant la extinderea reţelei DigiMobil și la diversificarea serviciilor, oferind facilităţi precum VoLTE și VoWiFi sau trafic de date nelimitat, în reţeaua 4G.", se arata in comunicatul RCS&RDS.

Iata mai jos lista de preturi valabila din data de 1 martie 2019

URBAN



RURAL

Cat costa in prezent abonamentele si cu cat se vor scumpi facturile (extras din factura precedenta de abonat):
- Abonamentul Digital: 28.79 de lei (+1,21 lei)
- Extraoptiune HBO MaxPack: 13,44 de lei (+1,56 lei)
- Extraoptiune FilmNow: 0 lei (+3 lei din 1 februarie)
- Extraoptiune Adult: 1 leu (0 lei crestere)
- Abonament Internet Fiberlink 300: 27.77 lei (+2,23 lei)
- Abonamentele DigiOptim Nelimitat de telefonie mobila: +0,50 centi.

Cu cat imi va creste mie factura de servicii RCS&RDS din 1 martie 2019:
Exemplele de crestere de mai sus se aplica serviciilor pe care le detin in prezent, rezultand ca de la o factura lunara de 110 lei, incepand cu 1 ianuarie voi plati 121 de lei, rezultand 11 lei in plus pe luna. In procente asta inseamna ca incepand cu data de 1 martie 2019 un abonat RCS&RDS va plati cu 10% mai mult decat in prezent.

De precizat din tabel este ca nu imi este clar daca primul decodor va ramane in continuare gratuit sau va costa 3 lei, rezultand ca de fapt pretul abonamentului ajuge la 124 de lei, rezultand o crestere de 13% a abonamentelor.

În cazul în care nu sunteţi de acord cu oricare dintre aceste modificări, aveţi dreptul de a renunţa la respectivul/respectivele servicii în termen de 30 de zile de la data primirii uneti notificări, fără plata vreunei penalităţi sau despăgubiri.

Avand in vedere cresterile de pret impresionante ramane asadar sa ne intrebam pana la urma cine sa lacomeste ? De ce au facut pe victimele atatea zile daca de fapt RCS&RDS avea pregatite niste cresteri de preturi pentru abonati ?