Daca este ceva prin care este intens criticat sistemul de operare Android al celor de la Google ese fragmentarea lui. Spre deosebire de posesorii de iPhone care primesc cele mai recente versiuni ale iOS odata ce este anuntata lansarea lor, nu acelasi lucru se intampla si in tabara Android.

Anuntat anul trecut, cel mai recent sistem de operare Android 9 Pie ajunge cu greu la posesorii de telefoane de top, ce sa mai vorbim de dispozitivele mid range. Este si cazul posesorilor de teleoane Samsung, care au avut de asteptat luna ianuarie 2019 pentru a primi update-ul.

Pentru toti posesorii de telefoane Samsung exista o aplicatie denumita Samsung Members unde gigantul ofera informatii legate de calendarul de actualizari pregatite pentru terminalele companiei.

Pentru cei dintre voi care aveti un telefon Samsung, calendarul de actualizari debuteaza azi si se va extinde pana in toamna. Printre modelele care sunt compatibile cu noul Android 9 Pie se afla telefoanele:
- Galaxy S9/S9+
- Galaxy Note 9
- Galaxy S8/S8+ (martie)
- Galaxy Note 8 (martie)
- Galaxy A8(2018) (aprilie)
- Galaxy A6/6+ (aprilie)
- Galaxy A7 (2018) (aprilie)
- Galaxy A9 (2018) (aprilie)
- Galaxy J6/J6+ (aprilie/mai)
- Galaxy J4+ (mai)
- Galaxy J7 (2017) (iulie)
- Galaxy J5 (2017) (august)
- Galaxy Xcover 4 (august)
- Galaxy J3 (2017) (septembrie)

Daca folositi o tableta Samsung, modelele Tab S4 10.5, S3 9.7, Tab Active 2, Galaxy Tab A10.5 sunt si ele incluse in program.

Trebuie mentionat ca primii posesori de terminale Galaxy S9 si Note 9 care primesc update-ul chiar de azi sunt cei care au cumparat telefoanele la liber din magazinele din Romania, iar cei care au un astfel de dispozitiv cumparat de la un operator vor trebui sa mai astepte putin.

Ca sa verificati disponibilitatea actualizarii va trebui sa accesati sectiunea de descarcare manuala de actualizari. Merita spus ca actualizarea are 1.8 GB, si poate diferi in functie de dispozitiv, deci veti avea de asteptat ceva timp pentru descarcare.

Trebuie spus ca procesul de actualizare este destul de anevoios si ca experienta personala a dus la finalizarea procesului in mai bine de 2 ore. Pe langa timpul extrem de mare petrecut pentru descarcare va trebui sa asteptati instalarea, optimizarea si finalizarea procesului de trecere la noul sistem de operare. Pe langa toate astea o lista lunga de aplicatii vor trebui reinstalate sau actualizate. Exista de asemenea noi setari si pasi pe care trebuie sa ii urmati acolo unde sunt noutati.



Cea mai mare noutate adusa de Android 9 Pie pe terminalele Samsung Galaxy este noua interfata One UI anuntata de anul trecut.

Citeste continuarea pe www.itmaniatv.com