Samsung a anunțat a zecea iterație a smartphone-urilor de top Galaxy, Galaxy S10 și S10 Plus. Acestea vin ca urmasi ai seriei Galaxy S9 și S9 Plus și sunt însoțite și de un nou model Galaxy S10E plus o versiune 5G.

Toate cele trei telefoane sunt disponibile pe piata pentru precomenzi iar livrarea va incepe pe 8 martie la preturi sensibil mai mari decat pana acum, Samsung facand greseala de a adopta acceasi politica de preturi ca si cei de la Apple.

Astfel cel mai ieftin model S10 va costa 4299 de lei la lansare, in timp ce avem si o vesiune Galaxy S10 Plus de 1 TB spatiu de stocare ce costa 7799 de lei. Pentru cei care nu au buzunare atat de largi, modelul Galaxy S10E va costa 3499 de lei.



Aceasta este prima linie care include un senzor de amprentă cu ultrasunete în afișaj, iar acum există trei senzori de cameră în spate. S10 Plus obține chiar și o cameră suplimentară în față.

Noul display Infinity-O Dynamic AMOLED este pur și simplu superb, vine cu HDR10 + activat cu cartografiere dinamică a tonurilor și include un decupaj pentru aparatul de fotografiat selfie, lasand loc si mai mult pentru ecran. Ecranul este și mai mare, iar trioul adoptă display-uri de 5.8, 6.1 și 6.4 inchi.

“Galaxy S10 se bazează pe o moștenire incredibilă și oferă inovații revoluționare în materie de afișare, cameră și performanță. Cu patru dispozitive premium, fiecare construit pentru un consumator în minte, Samsung se bazeaza pe un deceniu de conducere a industriei pentru a introduce o nouă eră a tehnologiei smartphone”, a declarat președintele Samsung DJ Koh.



O versiune 5G a modelului Galaxy S10 va fi disponibilă în acest an. În SUA, aceasta va fi disponibilă exclusiv prin intermediul Verizon în prima jumătate a anului, urmând să fie lansata in vara si la alti operatori. Din pacate nu exista mai multe detalii despre lansarea in alte tari, cel putin din Europa, unde momentan autoritatile se pregatesc de licitatiile pentru licentele 5G.

O alta caracteristica interesanta pe telefoane (chiar si pe S10e de la capatul inferior), este suportul pentru WiFi 6, cel mai recent standard WiFi. De fapt, Samsung susține că seria de telefoane S10 va fi prima care va adopta WiFi 6. Acesta promite viteze de peste 10 Gbps în condiții ideale, dar, mai important, va presupune dubla cantitatea de fluxuri de date, ceea ce va ajuta la limitarea congestiei.

Citeste continuarea pe www.itmaniatv.com pentru specificatii complete, pret si disponibilitate !