Inevitabilul s-a produs, asa cum se asteptau foarte multi RCS-RDS (Digi) a anuntat preluarea de la 1 mai a celui mai important operator de servicii de telecomunicatii din Constanta, Canal S.

Anuntul a fost postat pe site-ul companiei locale:

Stimați abonați, Începând cu 1 mai 2019, Digi | RCS & RDS este noul dumneavoastră furnizor de servicii de comunicații electronice, în urma unui contract de transfer de activitate încheiat cu CANAL S S.R.L., prin care activitatea desfășurată de CANAL S S.R.L. a fost preluată de către Digi | RCS & RDS.

În scurt timp, unul dintre reprezentanții noștri vă va vizita pentru a vă pune la dispoziție mai multe informații privind serviciile furnizate de Digi | RCS & RDS. De asemenea, vom parcurge împreună pașii și formalitățile necesare pentru a vă bucura de servicii de telecomunicații la cel mai bun raport calitate-preț:

Televiziunea prin cablu Digi TV vă oferă: Digi Sport 1, Digi Sport 2, Digi Sport 3, Digi Sport 4 - cele mai bune canale de sport din România, unde puteți urmări Liga 1, campionatele de fotbal din Spania, Italia, Franța, Germania, tenis, handbal și multe alte sporturi;
Film Now - canalul de filme cu cei mai mari actori și cele mai bune filme;
Digi24 - primul canal de știri în format HD din România;
canalele documentare Digi World, Digi Life și Digi Animal World;
Digi 4K - primul canal în format ultra HD;
Internetul Digi Net Fiberlink - experimentați vitezele de până la 940 Mbps, oferite prin infrastructura de fibră optică;
Telefonia mobilă și fixă de la Digi Mobil și Digi Tel - comunicați la prețuri mici oriunde și oricând.
Canal S era unul din cei mai vechi operatori din judetul Constanta cu o retea extinsa in municipiul Constanta si orasele limitrofe, Navodari si Ovidiu, cartierul Palazu Mare, comunele Lumina si Mihail Kogalniceanu, printre altele.

De-alungul timpului operatorul s-a evidentiat printr-o oferta interesanta de canale oferite in grila sa digitala precum si un numar foarte mare de canale HD.

Ani de zile acesta a concurat cu competitia din partea celor mai importanti operatori de pe piata RCS-RDS, UPC si Telekom.

Pana la preluarea de catre Digi, Canal S avea in grila sa de programe digitale un numar de peste 174 de canale tv in format SD si HD, multe dintre ele neintroduse in reteaua RCS-RDS.  Chiar si asa, in ultimii ani, grila de programe nu a suferit modificari importante, marea majoritate a canalelor introduse fiind locale sau straine, de tipul free-to-air.

Preluarea retelei inseamna ca este posibil ca abonatii sa ramana fara multe canale ce nu erau disponibile la RCS-RDS: Animal Planet, Discovery Showcase, Science, DTX, AMC, Telekom Sport 3 si 4, Extreme Sport, MTV Hits, MTV Dance, MTV Rocks, MTV Live HD, JimJam, EuroNews, Bloomberg, canalele Filmbox, Fine Living, Food Network HD, canalele HD Kiss TV, Magic TV, Rock TV, Mooz HD, Mooz Hits, Mooz Ro printrea altele.

Trecerea la Digi inseamna insa pentru clienti acces la canalele Digi 24, DigiSport, BBC Earth, Viasat Epic Drama, National Geographic, Nat Geo Wild, FilmNow, Digi World, Digi Life, Digi Animal World, Hora TV, Look Plus si Look Sport (necodate), Digi 4k printre altele.

Nu este clar daca se va trece pe infrastructura RCS-RDS, avand in vedere ca operatorul Canal S era prezent in mare parte in localitati unde concura direct cu acesta.

Ce-i drept preturile la abonamente vor fi mai accesibile, abonatii urmand sa primeasca acces si la o serie intreaga de alte beneficii.