Pentru mulți utilizatori de iPhone, unul din lucrurile care i-a ținut departe de trecerea la Android este iMessage, serviciul de înlocuire a clasicului SMS pe care Apple il controlează. Mesajele RCS ar trebui să fie răspunsul la această problemă prin aducerea unor caracteristici asemănătoare serviciului iMessage pe dispozitivele Android.

Problema a fost că diferiții operatori de telecomunicatii din întreaga lume se ascund dupa perdea atunci când vine vorba de lansarea RCS. Google a încercat cu înverșunare să convinga operatorii de telefonie mobila pentru a accelera procesul, dar lucrurile nu merg asa cum isi dorea gigantul.

Google a decis sa renunte la aceasta tactica si, in schimb, va lansa singura mesajele RCS pentru Android.

Începând cu această lună, proprietarii de smartphone-uri Android din Franța și Marea Britanie care utilizează aplicația oficială Mesaje vor putea să opteze pentru mesajele RCS. Acest serviciu – promovat sub numele mai prietenos de “Chat” – va fi controlat de Google și va funcționa pe toate dispozitivele Android la toți operatorii de telefonie.


Ați citit corect: atâta timp cât tu și persoana cu care comunici utilizati aplicatia de Mesaje pe smartphone-uri din Regatul Unit și Franța, vei putea să comunicati folosind RCS. Telefonul și modelele dvs. de telefoane, precum și operatorii pe care îi folositi nu vor conta.

RCS este, în esență, versiunea “actualizată” a SMS-urilor, ceea ce folosim pentru a compune mesaje text tradiționale si a le trimite de la un număr de telefon la altul. Prin SMS, puteți trimite numai șiruri de text necriptate între dispozitive. De asemenea, acestea sunt stocate pentru o perioadă de timp pe serverele deținute de operatorii de telefonie mobilă.

Cu RCS, nu vă limitați doar la trimiterea șirurilor de text. Puteți trimite fișiere media, cum ar fi imagini și video, precum și hyperlink-uri și lucruri cum ar fi coordonatele GPS care fac legătura directă cu Google Maps. De asemenea, puteți primi confirmari de citire (o notificare că persoana cu care comunicați și-a citit mesajul), precum și notificările privind activitatea de la tastatură (persoana cu care comunicați se află în mijlocul introducerii unui mesaj către dvs.).

Citeste continuarea pe www.itmaniatv.com