Reteaua de socializare Facebook a evoluat si s-a adaptat introducand functii noi pe masura ce preferintele utilizatorilor s-au modificat. Cu alte cuvinte reteaua a fost mereu in trend cand a venit vorba de a mentine dependenta utilizatorilor de informatii si postari.

La inceput Facebook se vroia a fi o metoda de a conecta oamenii intre ei si a le permite acestora sa partajeze informatii despre viata lor de zi cu zi. Apoi au aparut paginile pentru vedete, publicatii, posturi de televiziune si asa mai departe.

Dar ce a stricat total reteaua de socializare si de ce tot mai multi tineri aleg sa o paraseasca ? Raspunsul pe scurt: politica. Facebook a devenit locul ideal unde absolut toti neavizatii si parerologii si-au gasit gazda. Daca erau numai ei era bine, doar ca acum toate partidele si politicienii isi investesc resursele in aceasta retea si nu le este de ajuns doar sa aiba pagini, au postaci si oameni platiti care sa monitorizeze tot ce se scrie pe aceasta retea. Ba mai mult, toata armata asta creeaza zeci de grupuri, iti trimit invitatii si incep sa promoveze diferite ideologii sau stiri false.

Despre importanta politicii pe Facebook nu are sens sa dezvolt subiectul, scandalul interferentei in alegerile altor state pentru a impune oameni cu o anumita influenta este deja notoriu. Folosirea stirilor false si a dezinformarii e cea mai grava problema pe care Zuckerberg inca nu a reusit sa o controleze, chiar daca a investit resurse.

Ce este insa cel mai rau este ca reteaua lui Zuckerberg a gasit metoda perfecta de a ne inunda fluxul de informatii si a ne tine lipiti cu ochii de telefoane sau calculatoare. A lansat asa numitele grupuri, unde se prespupune ca oameni cu pasiuni comune sunt invitati sa adere pentru a impartasi opinii, comentarii si asa mai departe.

Partea proasta este ca foarte multi dintre noi ne trezim invitati de cunostinte si prieteni in diferite grupuri de care nu prea suntem interesati. Acele grupuri, sunt daca vreti noua interpretare a forumurilor clasice de acum ceva ani… cu administratori, moderatori si asa mai departe care au rolul de a supraveghea continutul postat pe acele grupuri. Si pe masura ce un grup devine din ce in ce mai popular, prin cresterea numarului de membrii invitati, fie prin tehnici manuale, fie artificiale (adica apelarea la campanii platite) acei administratori devin un fel de Guru si se vad in oglinda ca niste zei.

Cum au ajuns sa abuzeze detinatorii de grupuri de pozitia pe care o au ? Citeste continuarea pe www.itmaniatv.com !