Autoritatile americane au dat o lovitură semnificativă criminalității pe dark web. Agenții federali și partenerii internaționali au inchis Welcome To Video, despre care se crede că este cel mai mare site darknet cu pornografie infantilă, bazat pe volumul său pur de conținut.

Forțele de ordine au confiscat un server din Coreea de Sud folosit de WTV si care deținea peste 8TB de conținut perturbator, inclusiv peste 250.000 de videoclipuri. Părea să fie o sursă pentru exploatarea mass-media, mai degrabă decât doar pentru un distribuitor, deoarece 45 la sută dintre videoclipurile studiate până acum includeau imagini care erau noi pentru anchetatori.

Raidul a dus la arestarea a 338 de persoane din întreaga lume, din 23 de state americane și 11 țări. Unii incuplati au pledat deja vinovați sau s-au confruntat cu sentințe. De asemenea, autoritățile au salvat „cel puțin” 23 de copii care se confruntau cu un abuz activ.

Agenții au reusit sa inchida WTV datorita, în mică parte, vulnerabilităților din sistemul său de plată. Fiecare utilizator a primit o adresă bitcoin unică pentru a-i permite să cumpere conținut. Agenții IRS (fiscul american) au urmărit tranzacțiile bitcoin printr-o abordare „sofisticată” (dar nespecificată) care a identificat locația generală a serverului, administratorul site-ului și în cele din urmă locația fizică a serverului. O plângere separată are drept scop preluarea de bitcoin de la 24 de persoane și despăgubirea victimelor.

Acest lucru nu este probabil să descurajeze alte piețe negre să funcționeze pe dark web și este puțin probabil să facă multe daune utilizatorilor web legitimați (cum ar fi activiștii care speră să evite regimurile opresive) sau utilizatorilor bitcoin.

Reusita arată că SUA pot închide operațiuni web ilegale deosebit de mari și servește ca un memento că mondele digitale sunt totusi legate de lege.