Computaris România, compania de dezvoltare şi consultanţă software cu sediul central în Bucureşti, aniversează 10 ani de prezenţă în Galaţi.

Activând de peste 27 de ani pe piaţa mondială de tehnologie, Computaris este prezentă în România din anul 2001, odată cu deschiderea sediului central din Bucureşti. Aflată în plin proces de extindere, în anul 2009, compania a decis înfiinţarea unui centru de dezvoltare software la Galaţi, identificând un nucleu de ingineri cu experienţă, precum şi un potenţial important de creştere din rândul absolvenţilor universităţii tehnice locale.

Încă din primii doi ani de la înfiinţare, biroul Computaris din Galaţi s-a remarcat prin dublări succesive ale numărului de ingineri. Echipa iniţială avea în componenţă 6 membri, ulterior înregistrând o creştere de 7 ori mai mare, ajungând la aproape 50 de angajaţi în 2019.

Strategia de extindere a companiei s-a bazat pe atragerea de dezvoltatori seniori, dar şi pe programe de internship şi susţinere în carieră a tinerilor absolvenţi. Pentru a dezvolta echipa în continuare, în special cu ingineri seniori, în prezent în cadrul centrului de la Galaţi sunt deschise mai multe poziţii, precum: Telecom Solution Architect, Software Architect, SharePoint Developer, System Administrator, Senior Java Software Engineer, C Software Engineer, DevOps Engineer.

“În urmă cu 6 ani am iniţiat Academia de Programare, un proiect de internship derulat la nivelul întregului grup Computaris. De asemenea, am fost activi în promovarea evenimentelor locale dedicate studenţilor. Astfel, am reuşit să identificăm în cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi tineri programatori cu potenţial, pe care inginerii seniori i-au selectat, coordonat şi susţinut în procesul de integrare în companie. Cei mai mulţi dintre juniorii selectaţi în Academii au rămas în Computaris, avansând în roluri de seniori, arhitecţi sau project management”, a declarat Raluca Rusu, Administrator Computaris România şi Chief Executive Officer Computaris International.

Raluca Rusu, Computaris Romania

“La nivel de grup, biroul din Galaţi este unul dintre centrele tehnice de elită, alături de cele din Bucureşti, Varşovia, Bialystok şi Chişinău. Echipa de aici este implicată direct în dezvoltarea şi livrarea unor proiecte complexe pentru clienţii noştri, companii de tehnologie şi operatori de telecomunicaţii din Statele Unite ale Americii, Elveţia, Marea Britanie, România, Malaezia, Filipine. De altfel, feedback-ul acestora este mereu pozitiv la adresa experţilor noştri din Galaţi, apreciind capacitatea de livrare şi nivelul ridicat de expertiză tehnică, precum şi stabilitatea echipei şi colaborarea pe termen lung”, a adăugat Raluca Rusu.

Computaris România contribuie astfel la dezvoltarea şi deschiderea pieţei locale de IT către proiecte globale în domeniul tehnologiei digitale şi a telecomunicaţiilor. De asemenea, strategia de creştere a companiei are în vedere atragerea de ingineri cu experienţă, cât şi continuarea tradiţiei Academiilor anuale.