Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

De ce nu trebuie sa eviti o vizita la psiholog daca ai nevoie de ajutor ?

Emotiile sunt diferite de sentimente. Acestea se diferentiaza prin durata si intensitate. Pe masura ce inaintam in varsta acumulam exper...Emotiile sunt diferite de sentimente. Acestea se diferentiaza prin durata si intensitate. Pe masura ce inaintam in varsta acumulam experiente. Fiecare dintre acestea trebuie tratata ca atare si anume dintr-o perspectiva obiectiva. Este usor in teorie, dar cand intervine conflictul dintre emotii pot aparea blocaje ce determina o mare parte a afectiunilor psihice.

In prezent exista o oarecare ezitare cand vine vorba despre serviciile profesionale ale unui psiholog specialist in domeniu. Statisticile arata ca exista o frecventa crescuta a persoanelor ce duc o lupta continua cu propriile sentimente si emotii. Asa cum apelam servicii de specialitate atunci cand depistam probleme fizice, tot asa ar trebui vazuta si vizita la psiholog.

Este important ca orice conflict interior sa fie tratat cu seriozitate si sa fie in acest sens apelate serviciile oferite de psihologi specializati. Durata de timp in care lasam sa escaladeze emotiile si starile negative este cruciala. Cu cat este solicitat ajutorul mai repede, cu atat remediile sunt mai usor de identificat, deoarece in foarte multe probleme psihice actioneaza o serie de cercuri vicioase care se amplifica exponential.

Un psiholog poate sa iti recomande strategii eficiente care sa elimine starile negative obositoare care aduc un aport insemnat in materie de buna desfasurare a activitatilor cotidiene. Tristetea, furia, frica sau ingrijorarea au un punct de origine. Ceva sau cineva le-a declansat in trecut, iar cel mai probabil acestea s-au amplificat in timp. De aceea este nevoie de o evaluare psihologica si de o serie de sedinte. Psihicul este complex si sanatatea acestuia este o insiruire de stari produse de diverse evenimente.

Este adevarat ca obisnuinta de a nu ne scufunda in probleme si de a trece peste situatiile nefavorabile este o tehnica implementata in mentalitate. Acest lucru se traduce printr-o incercare de a evita inevitabilul. In realitate, complexitatea afectiunilor psihice degenereaza si provoaca si probleme fizice grave de tipul bolilor de inima sau gastrointestinale.

Iesirea din starea de confort si schimbarea mentalitatii cu privire la conflictele emotionale interioare nu sunt pasi usor de facut. Mai mult decat atat, strategiile care conduc la ameliorarea afectiunilor psihice propuse de psihologi sunt adesea percepute ca fiind dificil de urmat.

Expertii din cadrul centrului psihologic PsihArt din Bucuresti spun ca acest parcurs terapeutic poate sa fie si o forma placuta si relaxanta prin modalitati diverse si apropiate de ceea ce inseamna hobby-uri si alte activitati sociale.

Daca au o dificultate personala pe care vor sa o depaseasca – sentimentul ca nu traiesc viata pe care si-o doresc, un moment de cumpana in viata sau un eveniment care este dificil de gestionat – o decizie personala, afectiuni medicale, dificultati in plan profesional, divort, anxietate, atacuri de panica, depresie, infertilitate, trauma psihica, specialistii PsihArt recomanda pacientilor sa se indrepte spre consiliere si psihoterapie individuala.

Dar exista si alte tipuri de sedinte, spre exemplu daca aveti o relatie pe care doriti sa o imbunatatiti din cauza fie a conflictelor fie a distantei, care au devenit apasatoare si comunicarea a devenit dificila, trezindu-se adesea emotii intense de furie, tristete, frustrare,  este recomandat sa apelati la consiliere si psihoterapie de cuplu si familie;

Din pacate in ultimii ani s-a marit numarul de copii diagnosticati cu diferite afectiuni mentale insa pot exista si probleme in ceea ce priveste relatia parinti - copii. Daca intampinati greutati in relatie cu copilul in urma unui eveniment precum: intrarea la gradinita sau scoala, mutarea domiciliului, pierderea unui membru al familiei, separarea sau divortul; daca simtiti ca nu il mai intelegeti si nu va mai puteti explica ceea ce se intampla, fie comportamental, fie emotional – specialistii va recomanda sa apelati la evaluare psihologica, consiliere parentala, consiliere si psihoterapie individuala pentru copii, psihoterapie de familie sau logopedie.

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS