Afirmatiile pozitive vă pot ajuta să vă atingeți obiectivele de sănătate - indiferent dacă doriți să vă îmbunătățiți calitatea somnului, să vă simțiți mai încrezători în corpul dvs., să faceți mai mulți pași pe zi sau toate acestea. Probabil că ați auzit despre afirmații pozitive, chiar dacă nu le-ați încorporat în viața de zi cu zi. Dar ce sunt exact aceste mantre de încredere și cum funcționează?

Care este rostul afirmațiilor pozitive?

În psihologia socială, auto-afirmarea este „procesul prin care indivizii își validează sau afirmă aspectele pozitive ale personalității lor pentru a-și crea integritatea de sine.” Și, în esență, afirmațiile pozitive sunt afirmații scurte, de auto-afirmare, care te pot ajuta să depășești starile negative sau gânduri de auto-sabotare și de schimbare a efectului acestora - atât în ​​viața voastră, cât și în modul în care vă simțiți fata de voi. De exemplu, dacă ești blocat în cariera ta, ai putea repeta o afirmație pozitivă, cum ar fi „Sunt priceput și experimentat în profesia mea”, cu voce tare sau în capul tău, pentru a ajuta la combaterea îndoielii de sine.

„Există cercetări privind „ dezvoltarea mentalitatii”, care este ideea că sunteti convinsi ca va puteți schimba”, spune Tchiki Davis, doctor, consultant în domeniul cercetării și dezvoltării (R&D) și creator al Berkeley Well-Being Institute. „Este ca și cum te-ai întări, crezi că poți face această schimbare, pornind de la miezul problemei. Nu este un truc magic. Vă ajută doar să aveți o schimbare de gândire care poate contribui la un rezultat pozitiv. ”

Cu alte cuvinte, persoanele care cred că se pot schimba și pot lucra pentru a se dezvolta singuri prin muncă asiduă, strategie și critici constructive din partea celorlalți, avand o gândire ce se poate dezvolta. Și cercetările indică faptul că acei oameni pot experimenta îmbunătățiri în motivare și performanță.

Efectele potential benefice ale afirmatiilor pozitive

Una dintre cele mai bune părți despre o practică de afirmatii obișnuită este că este nevoie de eforturi minime pentru a încorpora aceste enunțuri schimbătoare în rutina ta. Nu iti trebuie decât câteva momente în fiecare zi, fie petrecute pentru a le scrie sau a le repeta cu voce tare.

Si ghici ce? Concentrarea pe și repetarea unei serii de mantre motivaționale personale ar putea face diferența între a dori doar să-ți îndeplinești obiectivele - legate de sănătate și altfel - și de a-ți îmbunătăți șansele de a beneficia de obiectivele menționate și de rezultatele lor.

De fapt, în conformitate cu un raport anual al psihologilor, „s-a arătat că autoafirmările la timp îmbunătățesc rezultatele educației, sănătății și relațiilor, cu beneficii care uneori persistă timp de luni și ani.” Studiul relevă că oamenii au o nevoie de bază pentru a-și păstrea propria incredere in sine. Scriind (afirmând) valorile lor personale de bază, oamenii își pot consolida viziunea asupra sinelui și a resurselor sale, îmbunătățindu-și astfel propria resursă, capacitatea de adaptare și capacitatea de a face lucrurile să se întâmple!

Iată câteva moduri în care afirmațiile pozitive vă pot ajuta să vă atingeți obiectivele:


Tehnicile de vizualizare pot fi la fel de simple ca să analizezi rezultatul final a ceea ce va fi pentru a-ți atinge obiectivul. De exemplu, cât de bine te vei simți după ce ai avut o zi productivă la serviciu și ai făcut acei 10.000 de pași până la sfârșitul zilei.

Pentru a încerca: mai întâi, imaginați mai specific rezultatul pe care îl doriți, apoi scrieți-vă afirmația (propriile) afirmații - asigurați-vă că încadrați afirmația ca și cum s-a întâmplat deja. Da, cele doua lucruri pot merge mână în mână și cu cât sunteti clar cu ce vreti sa obțineti, cu atât mai bine.

Câteva exemple de afirmații pozitive:
„Sunt atât de bucuros că am mers in sfarsit la acel interviu pentru un loc de muncă! Sunt fericit în ceea ce privește cunoașterea că merit o carieră care mă provoacă și mă împlinește, iar încrederea și integritatea mea au functionat. ”

„Sunt atât de mândru de mine pentru că mi-am atins continuu obiectivele de sănătate și fitness! Mă simt atât de energic și productiv după ce am ajuns la 10.000 de pași pe zi și voi continua să mă straduiesc pentru a face mai multă mișcare în fiecare zi. "

"Dorm bine noaptea știind că am o viața foarte frumpasa, sunt fericit si împlinit în fiecare zi."

Utilizați abordarea care funcționează pentru dvs.

De asemenea,la fel ca si practicarea lectiilor de meditație sau de mindfulness, trebuie sa faci asta în mod regulat - ceea ce înseamnă că va fi diferit pentru toată lumea. „Abordarea este sa găsești ceva care să funcționeze pentru tine, care să se potrivească în viața ta, aceasta fiind probabil cea mai eficientă strategie”, spune dr. Davis. „Personal, am note bilete cu notite pe tot computerul - afirmații, unele obiective, un amestec de lucruri. În acest fel, aceste mesaje pot să se adâncească în conștiința voastră, fără a fi nevoie să lucrați la ea."

Accesați sprijinul unei comunități

Dacă întâmpinați probleme pentru a vă prezenta afirmații pentru dvs., puteți găsi sprijinul unei comunități de ajutor. Exista tot felul de dispozitive sau aplicatii pentru telefoane ca va pot trimite zilnic mesaje motivationale.