O stire care a circulat ieri pe diverse site-uri a fost legat de anuntul ca HBO scumpeste abonamentul pentru serviciul HBO GO.

Trebuie sa recunosc ca am accesat stirea pentru ca sunt utilizator ocazional al platformei insa o accesez din ce in ce mai rar pentru ca stau mai mult pe serviciul rival Netflix.

Spre finalul anului 2017 HBO a decis sa ofere platforma HBO GO, tuturor celor care nu detin un abonament la un operator de televiziune prin cablu, o modalitate de a se abona direct la serviciu. Pana la momentul respectiv serviciul HBO GO putea fi accesat prin intermediul unui cont si a unui abonament ce putea fi activat la un operator de televiziune prin cablu.

Decizia a venit in contextul in care competitia cu rivalul Netflix a devenit acerba iar usurinta contractarii unui serviciu era un pas firesc.

La momentul implementarii posibilitatii abonarii la HBO GO direct pe site, folosind un card bancar, costul unui abonament lunar era de 19,90 lei.

Pentru ca am abonamentul HBO GO contractat prin intermediul unui operator de televiziune prin cablu, fiind inclus gratuit in cadrul extraoptiunii MAX PACK, nu prea m-a interesat sa stiu daca au existat evolutii ale preturilor.

S-ar parea ca in ultimele luni HBO a operat niste modificari ale preturilor, abonarea la serviciul HBO fiind transformata dintr-un abonament in lei in unul in euro. Se pare ca pana zilele trecute costul lunar era de 3 euro (adica undeva la 14 lei).

Noul pret cerut de HBO pentru abonarea la serviciu direct pin card bancar este de 3,99 euro, asa cum este mentionat si in pagina de suport HBO GO. La un calcul simplu reieste ca pretul cerut abonatilor este de 19 lei, adica aproape la fel ca la momentul implementarii acestei modalitati de plata.

Abonatii care platesc in prezent un abonament HBO GO direct cu cardul au primit o notificare prin care sunt informati de modificarea pretului lunar.

MODIFICARE DE PREȚ

Dorim să te informăm că prețul abonamentului va fi modificat. Abonamentul tău lunar va crește de la 2,99 euro/lună la 3,99 euro/lună. Această modificare va fi implementată la prima facturare după 21 noiembrie. Dacă în prezent beneficiezi de o perioadă promoțională, după încheierea acesteia se va aplica noul preț. Pentru mai multe informații despre data de facturare sau despre modificarea abonamentului curent, te rugăm să mergi la “setări/administrarea abonamentului”. Suma include TVA.

Producția de seriale și filme originale HBO, atât în S.U.A., cât și la nivel local, a crescut odată cu cererea. Noul preț reflectă acest lucru precum și dorința noastră de a aduce abonaților noștri din ce în ce mai multe seriale, documentare și filme noi, cum ar fi "Watchmen", "His Dark Materials/Materiile întunecate", sezonul 3 din "Umbre" și "Wataha/Haita" și multe altele.”
HBO GO este serviciul de streaming HBO ce poate fi achiziționat direct de pe hbogo.ro sau prin operatorii autorizați, care oferă acces nelimitat la HBO GO de pe computer, mobil, tabletă și alte dispozitive.

Spre deosebire de abonarea direct pe website, abonarea printr-un operator autorizat permite accesul la canalele HBO si Cinemax. In functi de acordurile de distributie incheiate de operatori pretul lunar este diferit. Spre exemplu Abonamentul HBO MAX PACK contractat prin intermediul operatorului RCS-RDS costa 15 lei/luna si include acces gratuit la HBO GO. Extraoptiunea HBO costa 13 lei/luna si ofera si ea acces gratuit la platforma de continut video la cerere.

Cu HBO GO puteți să vă uitați la seriale originale HBO, blockbustere, comedii, documentare și alte programe speciale din culise – oricând și oriunde doriți pe teritoriul României. Ca urmare a modificarilor autoritatilor de reglementare europene, HBO GO poate fi accesat si pe teritoriul Uniunii Europene daca aveti un abonament creeat in tara. Serviciul poate fi activat pe un numar de maxim 5 dispozitive