Actrița Alexis Bledel a fost destul de apreciata penteu sarmul si blandetea ei in serialele „Gilmore Girls” și „Sisterhood of the Travelling Pants”. Dar însăși actrița este acum oficial periculoasă.

Firma de cybersecurity McAfee a desemnat-o luni pe Bledel drept cea mai periculoasă celebritate de pe internet în 2019. Nicio altă celebritate nu a avut mai multe șanse să duca utilizatorii pe site-urile web care raspandesc  viruși sau malware.

Urmatorul dupa Bledel, pe locul 2, este gazda show-ului James Corden, urmată de vedeta „Game of Thrones” Sophie Turner, actrița Anna Kendrick, starul de filme Lupita Nyong'o, starul de talk-show Jimmy Fallon, maestrul de arte marțiale Jackie Chan, rapperii Lil Wayne și Nicki Minaj, și în cele din urmă actrița Marvel, Tessa Thompson.

Sondajul este menit să evidențieze pericolul de a face clic pe link-uri suspecte. Actorii răi vor lega malware și link-uri rău intenționate de nume celebre, sperând ca fanii care caută videoclipuri pe internet să fie victime. McAfee îndeamnă utilizatorii de internet să ia în considerare riscurile asociate căutării de conținut piratat și să aplice întotdeauna corecții de securitate actualizate.

„Consumatorii ar putea să nu fie pe deplin conștienți de faptul ca aceste căutări pe pe care le fac prezintă un risc și nici nu pot înțelege efectele dăunătoare care pot apărea atunci când informațiile personale sunt compromise în schimbul accesului la celebritățile lor preferate, filme, emisiuni TV sau muzică”, a spus Gary Davis, director de securitate la McAfee într-un comunicat.

Davis a explicat că Bledel și Turner au ajuns probabil pe listă în acest an datorită rolurilor lor din emisiunile populare „The Handmaid’s Tale” de la Hulu și „Game of Thrones” de pe HBO, ambele servicii bazate pe abonați.

Folosirea prezentatorilor Corden și Fallon au ajuns probabil pe listă datorită videoclipurilor virale ale emisiunilor lor, în timp ce interesul pentru „Star Wars: The Rise of Skywalker” probabil a pus Nyong in atentia hackerilor. Turneul din aceasta vară al lui Lil Wayne impreuna cu cei de la Blink-182 poate a determinat fanii să caute descărcări ilegale.