M-a intrebat de dimineata un prieten ce imi cumpar anul acesta de Black Friday si i-am spus ca nimic pentru ca termenul este doar o aburire a clientilor chiar daca marii comerciantii se chinuie mult sa ne convinga ca ei practica cel mai mic pret din an.

Nimic mai fals, Black Friday este o chestiune pur comerciala si oricat de mult si-ar dori sa ii credem, comerciantii nu au cum sa ne convinga ca practica cele mai mici preturi din an atata timp cat i-am prins cu mata in sac si Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor a emis rapoarte prin care confirma cat de mult isi inseala magazinele clientii in aceasta asa zisa perioada de reduceri.

Trecand peste postarea in care va povesteam ca iar nu este Black Friday, de cateva saptamani devine din ce in ce mai popular scandalul dintre doi mari comercianti de la noi.


Povestea clipului de mai jos are un fundament: sefii de la CEL.ro au apelat la autoritatile romane si la instantele de judecata dupa ce eMAG s-a folosit de numele lor ca sa isi faca reclama pe internet.

Pentru ca nu au reusit sa isi gaseasca dreptatea in instanta si s-au considerat discriminati, seful de la Cel.ro (cum incepe fiecare clip), ne explica acum ce inseamna in Romania evenimentul de Black Friday. Direct de la sursa, adica de la un magazin online, aflam cum sunt tepuiti romanii in aceasta perioada (asa cum am descoperit pe propria piele).



Comentariile sunt parca de prisos, insa e frumos sa vezi ca un scandal in care un magazin online loveste cu aceleasi arme concurenta, iti arata ca de fapt esti mai castigat daca iti petreci putin timp inainte sa te decizi sa cumperi un produs.

Pe site-ul IT MANIA, in sectiunea shopping, am postat in fiecare an postari si articole legate de evenimentul Black Friday. Saptamana asta se pare ca vom avea un fel de Black Friday la Black Friday, pentru ca, da, la noi au inceput reducerile inimaginabile de mai bine de doua saptamani.

De regula sa scrii despre un eveniment de genul asta inseamna sa iti petreci o zi intreaga cautand informatii si actualizand postari. Doar ca anul asta am decis sa spun PAS...

Multumim insa pentru informatii retailerilor si le uram la cat mai multe astfel de razboaie !