Daca e ceva ce urasc cel mai mult la retele de socializare este ca acestea s-au transformat in locul perfect pentru detinatorii adevarurilor absolute.


Ce este insa putin mai suparator este ca multi nu reusesc sa isi scoata capul din Facebook, acolo unde s-a creeat un anumit trend, acela al extremistilor care nu accepta o alta opinie decat cea personala.

Multi au uitat ca democratia, statul asta democratic pe care il aparam cu patos inseamna, printre altele, ca dreptul la vot este o libertate fundamentala dar si modalitatea prin care poti sa sanctionezi acei politicieni care nu s-au tinut de cuvant sau care ti-au castigat votul.

Dupa un prim tur al alegerilor prezidentiale retelele de socializare s-au umplut de mesaje care de care mai colorate: prosti, idioti care au votat cu un anume candidat.


Marea majoritate insa nu isi da seama ca folosind aceste apelative jignim de fapt persoane cunoscute. Este foarte posibil sa ai membrii ai familiei, mama, tata si chiar prieteni care nu au ales pe cine ai fi vrut tu.

Nimeni nu se intreaba, uitandu-se in oglinda, de ce au ajuns oamenii sa aleaga un anumit candidat dar nici nu isi pune problema daca a facut ceva ca sa explice de ce nu este bine sa faci o alegere in necunostinta de cauza sau influentat negativ de altii.

Inainte sa te apuci sa jignesti pe cineva incearca sa lasi impulsul de moment si sa incerci sa cauti cauza. Daca nu ne-am grabi cu totii tragem concluzii pripite, cantarind si cauzele, cercetand, pentru a obtine o informatie corecta, ce bine ar fi.