Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

TVR 1 si 2 emit de astazi in sistem HD

Postul public de televiziune a inceput transmisia in sistem a HD a canalelor TVR 1 si TVR 2. Canalul 1 a inlocuit deja din acest week-...Postul public de televiziune a inceput transmisia in sistem a HD a canalelor TVR 1 si TVR 2.

Canalul 1 a inlocuit deja din acest week-end postul TVR HD in timp ce TVR 2 poate fi receptionat in HD incepand de azi urmand sa apara in grilele operatorilor de cablu.

Emisia canalelor TVR 1 şi TVR 2 în format HD, de înaltă definiţie, a fost precedată de un amplu proces de retehnologizare a Televiziunii Române, la standarde HD, atât la nivelul infrastructurii, cât şi al sistemului și a echipamentelor de producție.

TVR a modernizat, printre altele, serverele de emisie, simultan cu schimbarea camerelor de filmare, a stațiilor de editare video și de post-procesare, a crescut capacitatea de stocare a sistemului digital de producție a programelor informative şi a echipat două studiouri – unul virtual şi unul multifuncţional - astfel încât telespectatorii să beneficieze de cea mai bună experienţă High Definition.

Procesul de modernizare şi investiţiile în tehnica de televiziune au vizat şi studiourile teritoriale ale TVR care produc conţinut relevant pentru grilele TVR 1 şi TVR 2.

Canalele TVR 1 HD şi TVR 2 HD vor putea fi recepţionate în sistem digital terestru, la nivel naţional (DVBT2); prin satelit, în pachetul emis de SRTv; precum şi în sistem digital, la toţi operatorii de cablu din România.

TVR face paşi importanţi către viitorul industriei TV. Tranziţia completă a canalelor TVR 1 şi TVR 2 la emisia de înaltă definiţie este o etapă firească în evoluţia televiziunii publice, rezultat al investiţiilor din ultimii ani în tehnică şi în infrastructură. Telespectatorii vor putea urmări programele favorite - de la emisiuni informative şi sportive, până la documentare, divertisment, filme şi seriale - la o calitate vizuală de excepţie”, a declarat Doina Gradea, Preşedinte-Director General al SRTv.

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS