In lupta cu depresia si anxietatea - episodul 9

Lipsa somnului si nerespectarea orelor necesare de somn pot avea un efect negativ asupra organismului, starii de sanatate si a celei mintale.In acest episod abordam un subiect extrem de important in ceea ce priveste accentuarea simptomelor de depresie sau ale anxietatii. Lipsa somnului si nerespectarea orelor necesare de somn pot avea un efect negativ asupra organismului, starii de sanatate si a celei mintale.

Aflam impreuna ce metode poti sa aplici pentru a avea parte de un somn odihnitor si ce ar trebui sa eviti pentru a nu suferi de tulburarea de somn.


Relația complexă dintre somn, depresie și anxietate 


Privarea excesiva de somn nu numai că îți afectează sănătatea fizică, ci are și un impact mare asupra sănătății tale mintale. Atunci când nu ai cele 7-9 ore de somn de calitate de care ai nevoie, acesta îți poate influența puternic perspectivele asupra vieții, nivelului de energie, motivației și emoțiilor.

Dacă vă simțiți deprimat, este posibil să nu vă dați seama că lipsa de somn este vinovatul. Dar chiar și niveluri mici de privare de somn în timp vă pot distruge fericirea. S-ar putea să vedeți că sunteți mai puțin entuziast, mai iritabil sau chiar aveți unele dintre simptomele depresiei clinice, cum ar fi sentimentul persistent de tristete sau goliciune. Toate aceste modificări ale stării tale de spirit pot afecta nu numai sănătatea mentală individuală, ci și relațiile și dinamica familiei tale.

Legătura dintre somn și starea de spirit a fost studiata de nenumărate ori de cercetători și medici. De exemplu, persoanele cu insomnie au niveluri mai mari de depresie și anxietate decât cei care dorm normal. Persoanele care sufera de privarea de somn sunt de 10 ori mai predispuse să aibă depresie clinică și de 17 ori mai probabil să sufere de anxietate clinică. Cu cât o persoană are mai multă insomnie și cu cât de frecvent se trezește noaptea, cu atât sunt mai mari șansele de a dezvolta depresie.

Apneea obstructivă de somn, o afecțiune în care o persoană se trezește frecvent și foarte scurt pe parcursul nopții, este legată și de depresie. Într-un studiu realizat pe aproape 19.000 de persoane, cei cu apnee obstructivă de somn au avut de cinci ori mai multe riscuri de a suferi de depresie clinică. Cercetătorii cred că acest lucru se datorează faptului că, atunci când somnul este perturbat din nou și din nou, se poate modifica activitatea creierului și legaturile neurochimice care afectează starea de spirit și gândirea unei persoane.

Relația dintre somn și dispoziție este complexă, deoarece pertubarea somnului poate duce la schimbări emoționale, depresie clinică sau anxietate (precum și alte afecțiuni psihiatrice), dar aceste afecțiuni pot de asemenea să agraveze sau să perturbe în continuare somnul. De fapt, modelele modificate ale somnului sunt un semn distinctiv al multor probleme de sănătate mintală. Dacă descoperiti ca dormiti prea puțin sau prea mult în mod regulat, este important să consultati un medic specialist, pentru acestea va poate ajuta sa va dati seama ca pot exista probleme de sănătate fizică și mentală totală și pot să decidă dacă sunt necesare alte teste sau un plan de tratament.

Tulburarea de somn, descrisă ca insomnie sau hipersomnie, este unul dintre simptomele principale ale tulburării depresive majore. Persoanele care se confruntă cu depresia sunt susceptibile de a intampina probleme in adormi sau de a dormi. Lucrul complicat este faptul că privarea de somn (somn insuficient) poate duce, de asemenea, la starea de depresivă, starea de spirit și iritabilitate. Poate fi dificil să descifrezi care a fost primul, depresia sau tulburările de somn.

Simptomele privării de somn 


 Principalul simptom al privării continue de somn este somnolența în timpul zilei, dar alte simptome pot include:


 • Căscat excesiv 
 • Oboseală 
 • Iritabilitate 
 • Schimbările de spirit 
 • Stare Depresivă 
 • Uitare 
 • Neîndemânare 
 • Dificultatea de a învăța lucruri noi 
 • Parerea ca sunteti „confuz” 
 • Lipsa de motivatie 
 • Scaderea apetitului sexual 
 • Apetit crescut.


Privarea de somn slăbește capacitatea (raționamentul) cortexului prefrontal de a controla amigdala (emoțiile), ceea ce face dificilă procesarea și gestionarea emoțiilor. Atunci când creierul este lipsit de somn adecvat, se luptă, de asemenea, să se concentreze și să reglementeze creșterea normala și apetitul.

Privarea de somn poate avea un efect profund atât asupra funcționării emoționale, cât și cognitive a creierului. Aceasta duce la dispoziții proaste, gândire negativă, empatie scăzută și un control slab al impulsurilor.

Vestea bună este că privarea de somn poate fi tratată, iar trecerea la un ciclu de somn obișnuit poate atenua simptomele de mai sus.

Simptomele depresiei 


Având în vedere că depresia include deseori insomnie, iar privarea de somn declanșează starea de spirit depresivă, puteți vedea de ce este dificil să le diferențiați pe cele două. Cu toate acestea, trăsătura esențială a depresiei include o perioadă în care există cel puțin două săptămâni de dispoziție depresivă sau pierderea interesului sau a plăcerii în aproape toate activitățile. 2

Alte simptome ale depresiei includ:


 • Pierdere semnificativă în greutate atunci când nu tineti o dieta sau creștere semnificativă în greutate 
 • Insomnie sau hipersomnie aproape în fiecare zi 
 • Modificări psihomotorii (agitație sau retard) 
 • Oboseala sau pierderea de energie 
 • Sentimente de lipsă de valoare sau de vinovăție excesivă 
 • Sentimente de lipsă de speranță sau de neputință 
 • Capacitate redusă de a gândi, concentra sau de a lua decizii aproape în fiecare zi 
 • Gânduri recurente de moarte sau idei recurente de suicid (cu sau fără un plan) 
 • Simptomele provoacă stres semnificativ în zonele de funcționare sociale, profesionale sau în alte domenii de funcționare 
Simptomele emoționale care însoțesc depresia sunt mult mai semnificative decât starea de spirit sau starea de spirit depresivă. Gândurile de sinucidere, sentimentele de neputință sau de lipsă de valoare și sentimentele excesive de vinovăție pot îngreuna ridicarea din pat, treaba la serviciu sau școala și socializarea cu ceilalți.

Tratamentul privării de somn 

O atentie deosebita a somnului este antidotul împotriva privării de somn. Oamenii acumulează restante de somn atunci când pierd o cantitate specificată de somn în fiecare noapte, iar singura modalitate de a rambursa datoria este să dormi mai mult.

Încercați aceste strategii pentru a vă îmbunătăți programul de somn:

 • Stabiliți un program specific pentru orele de somn și veghe, inclusiv weekendurile și vacanțele 
 • Du-te la culcare când ești obosit 
 • Evitați să mâncați cu 2-3 ore înainte de culcare 
 • Implicați-vă în exerciții fizice zilnice
 • Dacă nu puteți adormi după douăzeci de minute, mergeți într-o altă cameră pentru a citi până cand adormiti
 • Evitați să folosiți electronice în dormitor 
 • Opriți aparatele electronice cu o oră înainte de culcare 
 • Păstrați dormitorul liniștit, întunecat și rece
Simptomele emoționale ușoare și dificultățile de concentrare când știți că aveți de-a face cu ore nedormite pot fi atribuite privării de somn. În timp ce orele nedormite pot fi periculoase (conducerea unei mașini atunci când nu ati dormit destul, de exemplu), ea poate fi remediată cu tehnici de igienă a somnului și de reducere a stresului.

Pe de altă parte, tulburarea depresivă majoră poate afecta semnificativ funcționarea și necesită tratament suplimentar decât somnul adecvat și reducerea stresului. O stare de spirit deprimată care durează mai mult de două săptămâni sau mai mult este un steag roșu pentru a solicita ajutor unui medic autorizat de sănătate mintală. Dacă tu sau persoana iubită experimentati gânduri de sinucidere, formeati 112 sau mergeti la cea mai apropiată cameră de urgență pentru o evaluare.

COMMENTS

BLOGGER

RECOMANDARI$hide=label$hide=pagel$hide=home


$hide=label$hide=pagel$hide=home

$hide=label$hide=pagel$hide=home

Nume

2k1,1,3d,1,4g,1,5g,3,abonamente,1,abuz,1,acasa gold,1,acasa tv,1,actori,5,actualizari,1,ada kaleh,1,adam sandler,1,adhd,2,administratie,1,adolescenti,1,advertorial,3,adwords,1,aer conditionat,1,afaceri,2,afterhills,1,agricultori,1,agricultura,2,ai,1,ai nostri,1,akta,3,al jazeera,1,alain delon,1,albine,1,alde,1,alegeri,3,alegeri parlamentare,1,alex florea,1,alexis bledel,1,ALIEN,1,alimentatie,3,alimente,2,allview,2,altex,2,altex travel,1,amadeus,3,amc,1,amenzi,1,amnistie,1,amy adams,1,ancom,5,andra,3,andreea marin,1,andrew garfield,1,android,5,anexietate,1,angajari,1,angajati,4,anm,1,anpc,1,antena 1,8,antena 3,3,antena play,1,anvelope,1,anxietate,13,apa,1,apartamente,1,apel umanitar,1,aplicatii,4,aplicatii mobile,3,apple,6,apple pay,1,appstore,1,apunctura,1,armata,1,arrival,1,arta,1,arte,2,artrita,1,asigurari,3,aspirator,1,astrologie,4,asus,1,autism,2,auto,6,autostrada,1,aviatie,1,avocati,1,axn,1,baby dady,1,bacaluareat,2,bai namol,1,balcoane,1,balea,1,banci,3,bansko,2,barack obama,1,baterii,1,batrani,1,bebelusi,1,bec inteligent,1,becuri,1,ben 10,1,benq,1,biciclete,2,biciclete electrice,1,bingo,1,birouri,1,biserica,3,bitcoin,1,bitstrip,3,black friday,5,black sea bike,1,blocare apeluri,1,bmx,1,bogdan albulescu,1,boli inima,1,bolt,1,bookster,1,botnet,1,branduri,1,brasov,1,bratara inteligenta,1,brigada sinucigasilor,1,bronzare,1,bruges,1,bts,1,bucatari,1,bucatarie,18,bucovina,1,bucuresti,2,bulgaria,3,burnout,1,bursa de valori,1,burse,1,cablu tv,1,cabral,2,calatorii,30,calculatoare,1,camelia bogdan,1,camera deputatilor,1,campanii,4,campanii umanitare,2,canabis,1,canal s,1,canalizare,1,cancan,1,cancer,3,canta acum cu mine,1,carduri de masa,1,cargus,1,carne,1,carrefour,4,cartea junglei,1,cartel alfa,2,cartele sim,1,carti,5,cartofi,1,cartoon network,2,case,1,catalin maruta,1,cautari misterioase,1,cazanele dunarii,1,ce spun romanii,1,cel,2,cerbul de aur,2,cercetare,1,cercetari,1,ces,1,cetate,1,cfr,1,champions league,2,chefi la cutite,1,chimioterapie,1,china,1,cinefan,106,cinema,48,cinemaraton,2,cinemax,1,citate,10,citit,1,city break,1,claudiu iorga palaz,1,clickbait,1,clips,1,cloud,2,cluj-napoca,1,cna,4,cod administrativ,1,comedy central,1,comercianti,1,comert,1,comic con,1,comisia europeana,1,companii,47,companii romanesti,1,competente digitale,1,competitii,3,comportament,1,computaris,1,comune,1,comunicare,1,concerte,7,concurs,1,concursuri,5,condus,1,confidentialitate,1,connections,1,consiliere,1,consiliul judetean,1,constanta,10,constipatie,1,constructii,5,consumatori,1,contactless,1,contrabanda,1,contracte de munca,1,cooperatica agricola,1,copacul cu povesti,1,copii,12,cora,1,cornel palade,1,coronavirus,4,coruptie,1,creditare,1,crimele din belfast,1,criminalitate,1,criptomonede,1,cuba,2,cultura,6,cumparaturi,2,cumparaturi online,1,cupluri,2,curent electric,1,curiozitati,1,curtea de arges,1,dan voiculescu,1,danone,1,dans,1,dansez printre stele,1,dark tower,1,dark web,1,date personale,1,dating,2,deezer,1,degete,1,delfinariu,1,delivery,1,delta dunarii,1,dementa digitala,1,dependenta,1,depresie,17,descopera romania,2,desene animate,1,deseuri,2,design,1,despresie,2,dezvoltare personala,1,diabet,1,diana munteanu,1,diaspora,1,digestie,1,digi,8,digi film,1,digi mobil,5,digi24,2,digifilm,1,digiromania,1,digisport,1,directia 5,1,discovery,1,discriminare,1,disney,2,diva,1,diverse,232,diversitate,1,divertisment,1,dna,1,dobanzi,1,dobrogea tv,1,documentare,3,dolcesport,1,donare,1,donatii,2,dorna,1,dragos patraru,1,drepturi de autor,1,drepturi tv,1,drone,1,dunare,1,dw,1,e-skates,1,easybe,1,easybox,1,ebu,1,ecdl,2,echipa nationala,2,echipamente radio,1,ecologie,1,economie,82,economine,1,editare video,1,editorial,1,edituri,1,eduaba,1,educatie,9,eforie nord,1,electric castle,1,electronice,4,elevi,1,emag,2,emisiuni,15,emma stone,1,enel,1,energie,4,energizante,1,engie,1,enisala,1,epson,2,ericsson,3,eskin,1,esports,1,euro 2020,1,euro 2024,1,euro 2028,1,euronews,1,europa fm,1,europa league,2,europa libera,2,eurosport,4,eurovision,8,evenimente,23,expeditii,1,expozitii,2,expunere soare,1,facebook,6,fake news,2,familie,2,fantana miorita,1,fantastic four,1,fara arma in linia intai,1,fara granite,1,fashion,2,feature1,33,feature2,30,featured,141,featured 2,1,federatia romana de fotbal,1,ferme,1,fermieri,1,festival,5,festivalul borsului de peste,1,festivalul oierilor,1,festivaluri,2,fetesti,1,fibra optica,1,film now,2,filme,84,filme independente,1,filme romanesti,2,finantare,1,fintech,1,firme,1,fitness,1,flanco,5,florenta,1,florin calinescu,2,florin ristei,1,focus sat,1,focus sat tv,1,fonduri europene,1,forta de munca,1,fotbal,9,foto,2,fotografie,1,france 24,1,fraude,1,frf,1,frigider,1,frumoasa si bestia,1,ftiness,1,fun,209,fundatia vodafone,2,gadgets,3,galaxy s10,1,galaxy s20,1,galaxy s9,2,game of thrones,4,games,22,games of thrones,1,gaming,2,ganduri,31,gardienii galaxiei,1,gastronomie,2,gastropan,1,gatit,1,gay,1,gaze naturale,1,gdpr,3,general scarisoreanu,1,ger,1,gillian anderson,1,gnocchi,1,google,6,google plus,1,google+,1,goon,1,goppo,2,gps,1,gravity summer jam,1,greva,2,gura dobrogei,1,gurmandio,1,guvern,1,hackeri,4,hacksaw ridge,1,haine,2,hand made,1,happy channel,1,hbo,10,hbo go,1,hd,1,hidroizolatii,1,hipermarket,1,history,3,home hub,1,homosexuali,2,horia brenciu,1,hoteluri,1,house of the dragon,1,huawei,1,iana,1,iarna,2,ie,1,ilike it,1,ilinca,1,iluminat,3,imbracaminte,1,imobiliare,3,imprimante,1,imprimare digitala,1,IMWorld,1,IN JURUL LUMII,7,incendiu,1,infocons,1,inna,2,inselatorii,1,instagram,1,insula ovidiu,1,intact,1,intalniri,1,inteligenta artificiala,2,internet,136,internet mobil,2,internet of things,1,internship,1,INTO THE BADLANDS,1,ion dichiseanu,1,ios,2,iot,3,iphone,3,iphone x,1,ipiff,1,ipocrizie,1,istoria fotbalului,1,istorie,2,it,1,it mania,49,iumor,1,jamie dornan,1,Jane Seymour,1,Jeremy Ragsdale,1,jeremy renner,1,jocuri,1,jocurile olimpice,1,joy,1,jucarii,2,Jurassic World,1,jurilovca,1,jurnalism,1,justin timberlake,1,justitie,3,jysk,1,kanal d,3,karaoke,1,kaspersky,4,kaufland,3,king arthur,1,kong,1,Kristen Bell,1,la la land,2,Lagardère,1,laptop,2,lasagna,1,leagoo s9,1,led,1,legea salarizarii,1,legi,2,legisltatie,1,legume,1,levis,1,lg,1,lg oled tv,1,libertate presa,1,libertatea,1,liceu,2,lidl,1,lifestyle,3,litera,1,litoral,1,LITORAL TV,1,liviu dragnea,1,livrare produse,1,locuinte,1,locuri de munca,5,look tv,2,ludovic orban,1,magazine,5,mai,1,maiaia,1,maini,1,mall,1,malware,2,mamaia,1,mamaia music awards,1,manastiri,2,mancare,3,manchester by the sea,1,manusi,1,mapn,1,maramures,1,mare,4,marius moga,2,mark zuckerberg,1,masina de spalat,1,masini electrice,1,mass media,1,masterchef,2,mcdonald's,2,media,169,mediatii,1,medicamente,1,medici,1,mediu,12,mel gibson,1,Melissa McCarthy,1,messenger,1,mestesug,1,meteo,1,michelle obama,1,mihaela radulescu,2,mihai bendeac,1,mihai bobonete,1,mihai petre,1,mindufness,1,minionii,1,ministerul apararii nationale,1,ministerul comunicatiilor,1,mireasa pentru fiul meu,1,mirela boureanu vaida,1,misiune imposibila,1,mission to earth,1,mocanita,1,moda,3,monede virtuale,2,monumente,1,moonlight,1,mori de apa,1,mos craciun,1,motivational,2,mr. bean,1,muzica,284,muzica clasica,1,naradix,1,nasa,1,natura,1,navodari,1,nebun de fericire,1,neidentificar,1,neptun tv,1,nest,1,netflix,7,nevazatori,1,neversea,3,nicole kidman,1,nokia,1,NOKIA 3310,1,nostalgia,1,notebook,1,nutiritie,1,nutritie,1,obor,1,oferta,1,oltchim,1,oms,1,one plus 5,1,one world radio,1,online,2,opc,1,operatori telefonie mobila,1,opinii,270,oppo,3,oracle,3,orange,4,organizatia mondiala a sanatatii,1,orsova,1,oscar,2,ouija,1,ovidius,1,owncloud,1,paduri,1,panouri fotovoltaice,1,paramount channel,1,parinti,3,parlament,1,parlamentare,1,parlamentul european,1,partide,1,paste,2,paula chirila,1,pensionari,1,personalitate,6,peste,1,Peter Dinklage,1,philips,1,piele,1,piele digitala,1,pilates,1,piratii din caraibe,1,pixels,1,placinta,1,plaja,2,planete,1,platfome online,1,platforme,10,platforme online,1,plati,3,pmp,1,pnl,2,politia romana,2,politica,55,port,1,port.ro,1,portare,1,portofoliu,16,posta romana,2,posturi tv,2,power rangers,1,poze,49,praga,1,praid,1,premii,4,preoti,2,prepay,1,presa,2,presedintele romaniei,1,prieteni,20,prieteni.,1,prietenii de la 11,1,prim ajutor,1,prima casa,1,prima tv,2,printrare 3d,1,prison break,2,pro cinema,1,pro tv,15,pro tv plus,1,probleme digestive,1,procter&gamble,1,profit.ro,1,program tv,1,programatori,1,proiecte,2,proiectoare,2,protectia consumatorului,2,protectia datelor,3,protest,1,proteste,3,psd,3,psihologie,41,publicitate,2,pungi biodegradabile,1,pungi plastic,1,pwc,1,questo,1,rabla,1,radar,2,radio,53,radio romania,2,radu micu,1,raja,1,rani emotionale,1,rasnov,1,ratc,1,ravasitul oilor,1,rcs-rds,15,realitate virtuala,2,realitatea tv,2,recenzii,13,reciclare,2,reclame,2,referedum,1,relatii,3,relaxare,1,religie,1,repatriot,1,restaurante,2,resurse umane,8,retail,3,retele sociale,3,retete culinare,18,revolut,1,ride sharing,1,ridley scott,2,robert tudor,1,roboti,1,robotizare,1,roland garros,2,romania,10,romania tv,2,Romanian Design Week,1,romanii au talent,1,romantic fm,1,romfilatelia,1,romica tociu,1,ronet,1,rowan atkinson,1,rudaria,1,rusia,2,ryan gosling,1,salariati,1,salarii,3,salarizare,1,salvati copiii,1,SAMSUNG,7,sanatate,58,sange,1,santorini,1,scania,1,scoala,4,securitate,2,seenow,1,segway,2,senat,1,seriale,23,shakira,1,shaorma,1,shopping,5,sibiu,1,signify,2,simona halep,3,sindicat,1,sindicate,3,sistem imunitar,1,sistem medical,1,ski,1,sky news,1,slabire,1,smart home,1,smart tv,1,smartphone,7,smiley,1,sms,1,smurd,1,social media,1,societate civila,1,soferi,1,software,1,somn,1,sony,1,sos de rosii,1,spatiu,1,spektr,1,spital,1,spitale,1,spitalul clinic judetean constanta,1,sport,60,sport.ro,2,spotify,1,star taxi,1,star wars,2,starea natiei,1,start-up,4,Start-Up Nation,1,statistica,1,statistici,1,Steven Soderbergh,1,stiinta,20,stil de viata,1,stiri,79,stiri false,1,stomac,1,stranger things,1,strangere de fonduri,1,streaming,1,stres,3,studenti,1,studii,2,subtitrari,1,suicide squad,1,tabu,1,talent show,2,tarani,1,targ,1,taxa,1,taxe,1,taxi,2,taxify,1,tcl,2,team building,1,teatru,1,techirghiol,1,Technology Week,1,tehnologie,103,telecomunicatii,34,telefoane,4,telefonie,5,telefonie mobila,1,telekom,5,telekom sport,1,televiziune,403,televiziune prin cablu,4,televiziune romana,1,televiziunea romana,4,televiziuni,1,televizoare,1,tenis,5,teodosie,2,terapie,5,terapie lumina,1,the boss,1,the jungle book,1,the purge,1,the vampire diaries,1,tichete cadou,1,tiff,3,TIGARI,2,tigari electronice,1,timbre,1,timisoara,1,timp liber,3,tineri,3,tinitus,1,tnt,4,tom cruise,1,tom hardy,1,tomis,1,tomorrowland,1,tort,1,tortellini,1,tracking,1,traditii,1,trafic de persoane,1,TRAILERE,6,trainwreck,1,transilvania international film festival,1,transport,4,transport aerian,1,tranzactii,1,TRAPPIST-1,1,travel,1,tren,1,tron,1,trotinete,2,tulcea,1,turcia,1,turism,17,tutun,4,tv,2,TV ONLINE,10,tvr,8,tvr hd,2,twin peaks,1,ucraina,2,ue,1,uefa,1,uite cine danseaza,1,uniunea europeana,4,universitati,2,unsane,1,untold,1,upc,5,urzeala tronurilor,2,utile,11,vacante,1,vaccinare,1,valea muta,1,valentin uritescu,1,vanzari,1,vatican,1,vedete,195,vestimantie,1,vibe fm,2,video,263,video on demand,7,violenta,2,virgin radio,2,virusi,1,viscol,1,visual fan,1,vitamine,1,vlog,7,vocea romaniei junior,3,vodafone,24,volte,1,vr,1,warcraft,1,warner tv,1,website,3,welcome,1,westworld,1,whatsapp,1,will,1,william shakespeare,1,wimbledon,1,windows 10,1,wizz air,1,wowbiz,1,x factor,2,xiaomi,3,youtube,2,youtube shorts,1,zapada,1,zarnesti,1,ziare,22,zilele prieteniei bergenbier,1,ziua copilului,1,ziua independentei,1,
ltr
item
Bogdan Chirea: In lupta cu depresia si anxietatea - episodul 9
In lupta cu depresia si anxietatea - episodul 9
Lipsa somnului si nerespectarea orelor necesare de somn pot avea un efect negativ asupra organismului, starii de sanatate si a celei mintale.
https://1.bp.blogspot.com/-ZnQU6bj9XUA/XeT-ic4RglI/AAAAAAAByDI/j9Ga6dql4Qw-OeYkcjMBuVEvOD-QTklDgCLcBGAsYHQ/s640/depresia%2B9.JPG
https://1.bp.blogspot.com/-ZnQU6bj9XUA/XeT-ic4RglI/AAAAAAAByDI/j9Ga6dql4Qw-OeYkcjMBuVEvOD-QTklDgCLcBGAsYHQ/s72-c/depresia%2B9.JPG
Bogdan Chirea
https://www.bogdan-chirea.ro/2019/12/in-lupta-cu-depresia-si-anxietatea.html
https://www.bogdan-chirea.ro/
https://www.bogdan-chirea.ro/
https://www.bogdan-chirea.ro/2019/12/in-lupta-cu-depresia-si-anxietatea.html
true
2613074061517816076
UTF-8
Toate postarile incarcate Nici o postare gasita VEZI TOT Mai mult Raspunde Anulare raspuns Sterge De Acasa Pagini POSTARI Vezi tot RECOMANDAT ETICHETA ARHIVA CAUTA TOATE POSTARILE Nu au fost gasite articole pe baza cautarii tale Inapoi acasa Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata DUM LUN MAR MIE JOI VIN SAM Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec acum acum 1 minut acum $$1$$ minute acum o orao acum $$1$$ ore Ieri Cu $$1$$ zile in urma Acum $$1$$ saptamani mai mult de 5 saptamani Followers Follow Continut premium blocatD PASUL 1: Share pe o retea sociala PASUL 2: Click pe linkul postat pe reteaua sociala Copiaza tot codul Selectare cod Toate codurile au fost copiate Daca nu poti copia codurile / textele, apasati [CTRL]+[C] (sau CMD+C pe Mac) pentru a copia