Samsung a scris istorie încă o dată luându-și angajamentul de a îmbina industria de fashion cu tehnologia  prin intermediul primei defilări de modă în 5G, care a avut loc în Madrid. 

Pavilionul 14.1 din cadrul Târgului IFEMA și Samsung Store din El Corte Inglés din Callao Plaza au fost conectate prin rețeaua 5G a Vodafone pentru a prezenta colecția AURA creată de ultimul câștigător al Samsung EGO Innovation, Yvan Andreu.

Industria de fashion a avut acces la ultimele inovații tehnologice în cadrul evenimentului, asfel încât designerii și-au putut expune creațiile în fiecare colț al lumii în timp real. Proiectul Samsung EGO Innovation a prezentat colecția câștigătorului sub forma unui concept inovator în cadrul Mercedes Benz Fashion Week Madrid (MBFWM): două defilări transmise simultan și în timp real. Acest lucru a fost posibil datorită smartphone-urilor Samsung Galaxy Note10+ 5G și a rețelei 5G de la Vodafone. Latența scăzută, care reprezintă diferența dintre momentul emiterii și momentul comunicării efective, a fost de doar 1 milisecundă, față de 1,5 sau 0,8 secunde în rețelele 4G.

Defilarea din magazinul Samsung din El Corte Inglés situat în centrul Callao Plaza din Madrid (creat special pentru acest eveniment), precum și cea din IFEMA au fost prezentate pe mai multe ecrane situate lateral unde spectatorii au putut vedea modelele din ambele spații în timp real, creând o atmosferă magică ce a făcut ca spațiul fizic prezent să se contopească cu digitalul, cu defilarea ce a rulat de la distanță pe ecrane. Datorită conexiunii 5G și a smartphone-urilor Galaxy Note10+ 5G, ambele defilări au fost perfect sincronizate, ceea ce a creat iluzia unui singur spațiu, demonstrând astfel, puterea tehnologiei 5G.

Luis de la Peña, Marketing Director of Information Mobile a Samsung Spania, a declarat: „În acest an am reușit să consolidăm legătura dintre fashion și tehnologie mai mult ca niciodată, aducând toată inovația necesară dezvoltării rețelelor 5G pe Catwalk. Această premieră reprezintă una dintre marile schimbări în stilul de viață al utilizatorilor. Ei pot descărca fișiere de 1 GB în mai puțin de o secundă, se pot bucura de un transfer de date de 1.000 de ori mai rapid, având posibilitatea de a conecta mai multe dispozitive la aceieși sursă. În mod cert, această inovație magică va transforma colecția câștigătorului nostru, Yvan Andreu, într-o experiență unică în cadrul MBFWMadrid și va da startul unui nou început la nivel global, atât în lumea fashion-ului, cât și în cea a tehnologiei."

Acest lucru a fost confirmat și de Eduardo López-Puertas, directorul general al IFEMA, organizator al Mercedes-Benz Fashion Week Madrid, care a subliniat faptul că cea de-a 71-a ediție a MBFWMadrid  va rămâne cea mai tehnologizată ediție din întreaga sa carieră. Proiectul IFEMA pentru implementarea rețelei 5G de la Vodafone desfășurat în centrul expozițional, în pavilionul 14.1 deja operațional, a permis publicului să trăiască o experiență fără precedent. Această inițiativă a poziționat MBFWMadrid drept unul dintre cele mai fascinante evenimente de fashion de tip portal de pe scena internațională.

samsung ego 5g

Tehnologie capabilă să proiecteze adevărata aură în lumea fashion



După cum a declarat Andreu, colecția sa AURA a luat naștere  în urma unei introspecții în căutarea esenței colecției sale. Acesta și-a dorit să găsească o modalitate de a putea măsura tot ceea ce este efemer, colecția reflectând astfel cele mai intime sentimente umane. Prin intermediul tehnologiei Samsung, a fost posibilă proiectarea unui dispozitiv care măsoară energia umană și proiectează o aură reală sau un fascicol luminos, care funcționează prin intermediul unor parametri ce detectează căldura corporală, canalizând gândurile, stările de spirit și sentimentele persoanei în cauză.

Colecția sa reprezintă combinația perfectă dintre îmbrăcămintea artizanală și tehnologie, alături de desing-ul minimalist cu un touch expresiv galactic, toate fiind realizate într-un mod aproape personalizat, demi-couture. „Aura îmbină emoțiile ființei umane și le transmite lumii fără a fi nevoie să articuleze un cuvânt. Acest lucru face ca limbajul să fie de neînțeles și invizibil, folosind tehnologia ca mediu și țesăturile ca pânză", spune Yvan.

Pentru Samsung, asocierea dintre industria fashion și tehnologie reprezintă un univers promițător și plin de posibilități. Acesta este motivul pentru care compania, care mizează întotdeauna pe inovație și design, continuă să susțină cele mai talentate generații de noi creatori, ajutându-i să crească profesional și să le aducă proiectele la realitate. În acest sens, Samsung își reînnoiește angajamentul de a crea oportunități pentru industria de fashion și tehnologie în așa fel încât să producă schimbări care pot face viața oamenilor mai frumoasă.

Proiectul Samsung EGO Innovation îi recompensează pe cei mai inovatori creatori care îmbină tehnologia și fashion-ul în diferite modalități: de la țesături la design și prezentări. Prima ediție s-a desfășurat în septembrie 2013 alături de designerul canadian Ying Gao, ale cărui articole unice din cele patru colecții interactive au deschis un drum ilustrând esența acestui proiect viitorilor candidați. De atunci, proiectul s-a dezvoltat, de la prezentarea Masdar Coats de Rubén Gómez, o colecție de costume inspirate din orașele inteligente care adoptă moda, tehnologia și arhitectura pentru a deveni adăposturi portabile, până la colecții precum Hiperdry de Pepa Salazar, realizate dintr-o țesătură clorhidrică care își schimbă culoarea atunci când intră în contact cu apa și care transformă modelele în avatare, așa cum s-a întâmplat cu colecția ABRA de Abrahamsson. Pe 24 ianuarie 2019, cea de-a doisprezecea ediție a proiectului Samsung Ego Innovation a prezentat colecția Laurei Herrero.

Pe lângă susținerea tinerilor designeri, Samsung a lucrat alături de creatori cunoscuți la nivel național și internațional, precum Juanjo Oliva, The 2nd Skin, Alvarno, Maria ke Fisherman, Juan Vidal, Amaya Arzuaga, Ángel Schlesser și Jorge Vázquez pentru a crea colecții exclusiv pentru dispozitivele Samsung.

Samsung sprijnă designul spaniol și pariază pe cele mai noi inovații, explorând noi mijloace de colaborare și împingând moda spre noi culmi. Ca parte a angajamentului său de a explora noile tehnologii aplicate industriei de fashion, la sfârșitul lunii ianuarie 2020, Samsung a sponsorizat cea de-a paisprezecea ediție consecutivă a proiectului de inovație Samsung EGO la MBFWM, cel mai prestigios show de fashion din Spania.