Sportul este esențial pentru o viață sănătoasă, însă mulți dintre noi nu avem timpul necesar pentru a merge la sala de fitness. Din fericire, datorită programelor de coaching online putem practica antrenamente eficiente chiar în confortul propriei locuințe.

Chiar dacă ai o sală de fitness improvizată acasă sau dacă nu dispui de echipamente complexe precum cele dintr-o sală de forță, trebuie să știi că te poți menține în formă cu puțin efort și cu multă determinare. Dacă vrei să faci sport acasă, urmează însă 4 reguli de bază pentru antrenamente eficiente!

1. Nu renunța la echipament


Deși faci sport în living sau poate pe terasa casei tale, nu renunța la minimul de echipament adecvat, doar pentru că nu te vede nimeni. Piesele vestimentare realizate special pentru fitness contribuie la confortul tău pe parcursul efectuării exercițiilor și, mai mult decât atât, îți optimizează performanțele. De aceea, investește într-o pereche de colanți și o bustieră, precum și într-un top din material tehnic care absoarbe umiditatea. Pantalonii de trening și tricourile speciale de antrenament sunt opțiunile ideale pentru bărbăți. Desigur, încălțămintea sport este la fel de importantă. Nu practica exercițiile desculț, în șosete sau cu pantofi nepotriviți deoarece riști să te accidentezi și să te alegi cu dureri de spate și chiar bătături ale degetelor.

2. Achiziționează-ți accesoriile de bază


Poți lucra și acasă multe dintre exercițiile pe care le-ai putea face la sală, însă ai nevoie de un minim de accesorii. O saltea moale, un set de gantere, poate chiar o minge de fitness sunt doar câteva dintre obiectele de bază pe care ar trebui să ți le cumperi. Chiar dacă exercițiile efectuate cu greutatea propriului corp sunt eficiente, îți poți diversifica antrenamentele folosind accesorii precum cele de mai sus. Săculeții cu nisip pentru picioare sunt și ei o investiție bună, atât pentru femei cât și pentru bărbați. De asemenea, dacă vrei să îți creezi o condiție fizică bună mai repede, achiziționează și un stepper care te va ajuta în cadrul antrenamentelor cardio.

3. Începe cu exerciții simple


Mai ales dacă nu ai mai făcut sport niciodată sau dacă ai avut o pauză foarte mare de la ultima ta ședință de fitness, e important să începi cu exerciții simple. Dacă incluzi exerciții epuizante încă de la primele tale antrenamente, sportul va deveni o corvoadă, corpul tău va fi slăbit și, cel mai probabil, vei renunța la rutina ta mai devreme decât te-ai fi așteptat. Așadar, crește dificultatea exercițiilor tale pe măsură ce avansezi și capeți condiție fizică și rezistență.

4. Stabilește-ți un program


Orice fel de sport implică disciplină, oriunde l-ai face. Poate că nu ai timp să faci sport zilnic, dar este esențial să îți stabilești un program pe care să îl respecți. Decide dacă te vei antrena seara sau dimineața și hotărește chiar și zilele în care vei face sport. Contează foarte mult să-ți creezi o rutină de antrenament, tocmai pentru a-ți obișnui și corpul cu noul tău hobby: sportul!

Indiferent că alegi să faci sport acasă sau la sală, sfatul nostru este să fii constant în eforturile tale și să nu renunți nici măcar atunci când febra musculară își face simțită prezența!