Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

Se lanseaza platforma fintech Banknit

Connections, un start-upvde digital transformation din România, Bulgaria și Serbia anunță lansarea fintech Banknit, o platformă care int...Connections, un start-upvde digital transformation din România, Bulgaria și Serbia anunță lansarea fintech Banknit, o platformă care integrează și expune, sub un API unic, datele oferite de bănci, în concordanță cu directiva europeana Revised Payment Service Directive (PSD2).

Banknit oferă posibilitatea integrării beneficiilor oferite de conceptul open banking în platformele clienților, printr-un sistem plug and play securizat și fără a fi necesară deținerea unei licențe AISP/PISP. În momentul de față, Banknit expune un sandbox care poate fi folosit în procesul de dezvoltare al produselor fintech de către orice companie care dorește afișarea datelor bancare, sau inițierea de plăți direct din platforma lor, și integrează peste 20 de bănci din România.

“Banknit vizează în urmatoarea perioadă să lanseze varianta care poate fi folosită în producție, aceasta fiind propunerea de valoare a start-up-ului nostru. De asemenea, în următoarea jumătate de an, echipa Banknit are ca obiectiv să se extindă și în celălalte piețe din regiune, pentru a putea aduce în platformă peste 200 de bănci”, declară Bogdan Florea CEO Connections și co-fondator Banknit.

Bogdan Florea


Startup-ul Fintech Banknit aduce la un loc expertiza în banking, tehnologie, și antreprenoriat a celor 3 fondatori, Dorin Rotărescu - coordonator de proiecte de dezvoltare software în domeniul bancar, Ionuț Stănescu - managerul centrului de software development on-demand din cadrul Ontotech - divizia de software development a Connections, care a ajutat la modernizarea soluțiilor software din cadrul principalelor bănci din România si a lui Bogdan Florea - fondatorul și CEO-ul Connections, care deține o experiența de peste 15 ani în tehnologie și antreprenoriat.

Connections este lider pe piața de digital transformation din România, având 300 de angajați, birouri în Bulgaria, Serbia și planuri de extindere la nivel global. Compania este specializată în Intelligent Automation, IT Infrastructure Support, Digital Business Process Management și Software Development On Demand.

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS