Trebuie sa recunosc ca Euro 2020 a fost pentru mine un prilej de a recupera cam toate meciurile alea pierdute pe care nu le-am mai vazut.

Am vazut aproape toate meciurile si am avut rabdarea sa raman si sa ascult expertii, ma rog... cei doi experti de la PRO.

Pentru ca am cam adormit la prima semifinala, cu toata oboseala din mine, mi-am propus aseara sa nu pierd batalia dintre Anglia si Dancemarca.

Cu ce am ramas din acest meci:

- Pana la meciul de aseara nu fusese dat nici un gol din lovitura libera.
- Primul gol primit de Anglia la Euro 2020 a fost primit din lovitura libera si a fost dat de tanarul danez, de 21 de ani, Damsgard.
- La Euro 2020 au fost inscrise 11 autogoluri, ultimul a fost inscris de danezi in propie poarta, facand scorul 1-1.
- La Euro 2020 arbitrii au eliminat jucatori pe baza verificarilor VAR. La acest sistem au apelat si pentru a corecta pozitii de offside aratate gresit de arbitrii de linie.
- La Euro 2020 este prima data cand un meci se poate continua jocul fara nici o problema chiar daca pe teren erau doua mingii in acelasi timp.


In minutul 101, la patrunderea lui Sterling prin flancul drept, inainte ca fotbalistul sa se prabuseasca in careu in urma unui presupus contact cu Maehle, se poate observa o a doua minge pe teren. Cand se intampla un astfel de eveniment, arbitrul are obligatia sa opreasca faza si sa indeparteze balonul de pe teren. Surprinzator este faptul ca nici arbitrii din camera VAR nu au observat cel de-al doilea balon de pe teren si au validat lovitura de pedeapsa aratata in prima faza de "central".

In semifinala de aseara am marcat tot o premiera:
- Pentru prima oara un arbitru acorda un penalty in prelungiri dupa ce Sterling s-a aruncat efectiv pe jos. Tot el nu se oboseste sa se duca sa verifice la VAR faza.


Desgur, nu sunt eu om de fotbal sa zic ca am dreptate, dar toata lumea, inclusiv mari antrenori precum Arsene Wenger sau Mourinho s-au declarat dezamagiti ca la un asemenea nivel se poate acorda un penalty doar pentru ca Anglia sa ajunga in finala.

Sa mai spun ca pe parcursul turneului UEFA si Anglia au negociat acerb si s-a pus problema mutarii semifinalelor si finalei de la Londra din cauza restrictiilor COVID-19. In cele din urma englezii au facut exceptii si au decis sa ignore amenintarile tulplinilor indiente, delta, alpha, gama si asa mai departe si au permis ca 50.000 de englezi sa fie aseara pe stadion.... ca sa vezi.

Daca as fi englez acum mi-ar fi totusi rusine sa ma laud ca am ajuns in finala Euro 2020 doar pentru ca astrele au fost asa de bine aliniate si am castigat un meci cu un autogol si un penalty inventat.