Florin Calinescu s-a despartit din nou de PRO TV, fiind destul de suparat de modul cum a evoluat postul din Pache Protopescu.

O legenda a televiziunii, si unul din 'fondatorii' postului cu cea mai mare audienta din Romania, Florin Calinescu a fost in ultimii ani jurat la emisiunea Romanii au Talent.

Desi cei de la Pro TV au lasat sa se inteleaga ca se afla in perioada negocierilor si despartirea de post a avut la baza discutii legate de bani, Florin Calinescu a avut o interventie la Aleph News, postul lui Adrian Sarbu, cel care a lansat PRO TV, si pe care ulterior l-a vandut.

„Nu mai este valabil sloganul de acum 20 de ani. Nu mai este nici pe departe ceea ce domnul Sârbu a realizat pentru că lucrurile atunci aveau o emoție, aveau o particularitate, o energie care începea cu creație, în primul rând adresată poporului nostru, generațiilor tinere care azi sunt mature. Noi aveam tot timpul grijă să preluăm generațiile în fiecare an. Azi putem să vorbim despre un canal de filme cu ceva publicitate. Spiritul Pro nu mai există”, a spus Florin Călinescu.

Florin Calinescu nu e chiar departe de adevar, postul din Pache Protopescu se zbate de mult timp intr-o perioada de plafonare enorma, marsand de ani de zile pe o grila de programe extrem de subtire. PRO TV a devenit o corporatie care stoarce cat se poate de mult din productiile licentiate, si cam atat.

Grila zilnica de programe a postului din Pache Protopescu se bazeaza pe:

- 8 ore si 15 minute de jurnale de stiri ( 6-10:30, 13-14, 17-18, 19-20:30, 00-00:15);

- 2 emisiuni de infotaiment: Vorbeste lumea - 2 ore si 30 de minute si La Maruta - 2 ore;

- Serialul de fictiune Lectii de viata si concursul Ce spun romanii;

- reluari din Las Fierbinti sau un film in timpul saptamanii, doua filme dupa ora 20:30;

- reluari dupa miezul noptii pana la ora 6.

- filme si reluari filme in week-end.

Grila de toamna 2021 a PRO TV se bazeaza pe: SuperStar (ce inlocuieste Vocea Romaniei), Masked Singer, un nou sezon Las Fierbinti, Visuri la cheie, sezon nou din serialul Vlad si emisiunea de dating, Dragoste pe Nevazute. Aceste noutati vor inlocui filmele in reluare.

O sa spuneti ca mai exista si Pro 2, Pro Gold, Pro Cinema si Pro X. 

Ei bine la Pro 2 sunt difuzate seriale turcesti, indiene, sud americane, in intervalul 16-24, episoadele fiind reluate apoi de la miezul noptii pana la ora 16. Scenariul este copiat si pe Pro Gold, canal ce redifuzeaza seriale difuzate in trecut de Acasa TV, inclusiv serialele romanesti. 

Pro Cinema este locul unde se difuzeaza la nesfarsit serialul La Bloc, intrerupt de reluarea show-ului la Maruta de pe Pro TV. Intre ele fie vezi 4 filme, fie vezi reluarea celor 4 filme difuzate inainte.

In cele din urma Pro X difuzeaza stiri din sport, un talk show de stiri din sport si reluari din Familia Bundy, Teoria Big Bang, La Bloc, si evenimente sportive difuzate pe canalul Pro TV. Avem si doua seriale: Swat si Black List. 

Magamentul PRO TV pare ca este multumit de aceasta plafonare, dat fiind faptul ca audientele si ratingul merg, cel putin pentru canalul principal care a beneficiat in iunie de difuzarea campionatului european de fotbal Euro 2020.

Conform datelor Asociatiei Romane pentru Masurarea Audientelor, PRO TV a ocupat locul 1 in topul audientelor cu un rating la nivel national de 617 mii de telespectatori in medie pe zi. Pro 2 se afla pe locul 11 cu 47000 de telespectatori in medie/zi. Pro Cinema ocupa locul 14 cu o medie de 42000 de telespectatori/zi. Pro X ocupa locul 31 cu o medie de 13000 de telespecatori pe zi iar Pro Gold se afla pe 41 cu o medie de 9000 de telespectatori pe zi la nivel national.

Masuratorile ARMA includ un numar de 76 de canale de televiziune.