De cateva saptamani, daca urmaresti sau asculti un jurnal de stiri e imposibil sa nu asculti despre batalia disperata a lui Ludovic Orban, care viseaza sa fie la nesfarsit seful liberalilor, dar seamana tot mai mult a Liviu Dragnea si politica pesedista de a se bate cu pumnii in piept pentru credinta in biserica si valorile traditionale.

Bufonul, actual sef al partidului, pornit in campanie electorala in propriul partid, a inteles ca singura sa sansa este sa marseze pe ideoligia PSD, promovata cu acelasi entuziasm, de "prea iubitul" Liviu Dragnea. 

Ludovic Orban a vorbit cu patos intr-o cuvantare tinuta in fata unui public adunat sa il sustina:

Trebuie să fim un partid care să fie puternic legat de biserică, un partid care să promoveze morala creştină ca fundament al moralei publice. Noi trebuie să fim un partid care să sprijinim toate valorile tradiţionale ale românilor, valori cum sunt familia, biserica, satul românesc, comunitatea.

Auzind discursul lui Orban nu am putut sa nu ma enervez din cale afara, pentru ca era acelasi discurs politic pe care l-au incercat si atunci cand au sustinut fatis rispirea banului public pe referendumul cu familia traditionala. Atunci, la butoane era, se pare, idolul sau Liviu Dragnea... cel care a condus cu o mana de fier partidul, pana a ajuns dupa gratii.



Domnul Orban uita ca Biserica a ramas inca blocata la valorile de secol XIV in familia traditionala romana: bataia e rupta din rai, femeia trebuie batuta preventiv, copilul la fel, pentru ca unde da mama sau tata creste. 

Un barbat adevarat traditional are mai multe amante, femeia nu are voie sa aiba amanti. Traditional pentru biserica ortdoxa si ai sai credinciosi este să vorbesti despre valorile familiei traditionale si taina casniciei si sa uiti in secunda doi de ce inseamna asta. 

Traditional pentru biserica ortodoxa este, potrivit conducatorilor ei, sa desconsideri femeia pentru ca, in acceeptiunea lui Teodosie, arhiepiscop al Tomisului, nu este discriminare faptul că femeia nu are roluri importante în Biserică, aşa cum are bărbatul, deoarece aceasta este condiţia ei şi că femeia “nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă".

Traditional este sa fii si ortodox incuiat si sa ii urasti pe oamenii liberi, sa urasti minoritatile de orice fel, sexuale, etnice sau orice alta religie. Acelasi Teodosie s-a dat în stambă de mai multe ori spunand ca e mare păcat sa intri intr-o biserica catolica. Traditional pentru valorile ortodoxe este sa dai bani la bisericii ca sa sustii constructia de temple, sa incurajezi mersul pe coate la pelerinaje si pupatul de icoane facatoare de minuni, sa ignori adevarul stiintific. 

Traditional, in acceptiunea bisericii, este sa nu faci educatie sexuala in scoli ca sa nu pierdem primul loc in Europa la numarul de mame minore, la numarul de prostituate vandute de macho men, traditionalistii pesti, in bordelurile Europei. 

Traditional, in acceptiunea bisericii este sa ascunzi sub pres actele de pedofilie ale popilor sarlatani, ale Pomohacilor sau Episcopilor de Husi, pentru ca nu-i asa, homosexualii sunt cei vinovati. Asta e traditia.

Traditional, in acceptiunea bisericii este sa zici ca nu furi, dar cand esti prins ca faci evaziune, ca nu ai cum sa dovedesti cum ti-ai facut atata avere, sa folosesti placa conform careia Bisericii i s-au confiscat averile pe vremea lui Cuza si ca de-aia merita sa nu declare la fisc veniturile si sa ceara milioane de euro ca sa ridice temple.

In curand Ludovic Orban va strange lumea pe stadioane si va zbiera ca e mandru ca e roman, se va ratoi impotriva ambasadelor ca Dragnea, va apara ortodoxia ca Putin, se va imbraca in ie ca Firea si va lupta cu pericolul LGBTQ, o adevarata amenintare pentru familia traditionala, ca si celalalt Orban, de la Buda. 

Asa zisul Partid National Liberal trebuia sa fie portavocea discursului modernist, trebuia sa fie capul de lance in apararea drepturilor individuale, in educarea copiilor, in apararea statului laic si in promovarea principiilor europene. In schimb a ajuns o biata copie pesedista, marca Liviu Dragnea, care trage Romania in urma cu 50 de ani. Un partid condus de niste oameni care se bazeaza pe voturile oamenilor slabi, fara educatie, fara valori, fara viziune, tinuti inchisi in traditionalismul comunist cu ajutorul BOR.

Nu este desigur, absolut nici o supriza ca Ludovic are aceiasi abordare ca prietenul sau Liviu Dragnea. Tocmai de-asta cei de la PSD l-au sunat imediat pe Sica Mandolina sa ceara discursul inapoi.

Dar Ludovic nu a putut sa se abtina sa nu ne spuna cat de importanta este BOR ci a aruncat si un atac la adresa colegilor de alianta, fara de care nu ramanea la putere, pe care ii acuza ca nu respecta biblia sau nu isi fac cruce... ca si cum drepturile si libertatile individuale nu ar exista. Ma mir ca nu i-a facut si el neomarxisti, fara sa inteleaga ce inseamna acest termen lansat de colegii sai de parlament AUR.  Discursul asta traditional cred ca a impresionat pana la lacrimi niste personaje precum George Simion sau Diana Sosoaca. 

„Mie Ludovic Orban mi s-a părut destupat la minte și liberal. Când a început să umple conducerea PNL de grupuri de rugăciune, am zis că face un compromis politic. Când a mers pe drumul lui Dragnea la Referendumul pentru Familie, am zis că mai face un compromis politic. Când mi-a explicat la Referendum - după ce l-am criticat - cum vine treaba cu neo-marxismul, am zis că e doar puțin depășit de vremuri. Când a interzis liberalilor să semneze proiectul CNCD pentru parteneriatul civil, m-am gândit că se lasă păcălit de sondaje superficiale”, scrie de altfel si colegul sau de partid Ovidiu Raețchi.

Ar fi interesant de văzut și cum se poziționează liderul Ludovic Orban față de tema avortului, devenită subiect de controverse în regiune. Dar mai ales ce părere are despre o sarcină care ar fi produsul unui viol: are sau nu femeia dreptul de a o întrerupe? Modul în care se raportează un individ, fie el și fost premier (actual șef al Camerei Deputaților), la biserică este un drept de nepus la îndoială, însă ar trebui să rămână suficient de intim încât să nu fie folosit ca armă de atac asupra partenerilor fără de care nu ar putea guverna astăzi.

In mod ironic, presa nu uita, iar jurnalistii de la Republica nu au uitat sa ne spuna că s-a văzut cât de mult țin liberalii la morala creștină, ortodoxa sau traditionala și cât de ferm a fost partidul în raport cu membrii care nu au avut prea multe procese de conștiință să întrețină relații sexuale cu minori. În cazurile lui Bogdan Davidescu, condamnat pentru pornografie infantilă și a primarului din Ștefăneștii de Jos, acuzat că a făcut sex cu o minoră din localitate, care a rămas însărcinată, puțini membri ai partidului au luat poziție în public. Toți acești liberali cu probleme sunt creștini declarați, și-au preluat funcțiile fluturând tema bisericii și credinței și nu au avut nicio reținere să umble cu biblia sub braț în timpul campaniilor.