După o plimbare de câteva ore pe canalele din Delta Dunării am ajuns la una din cele mai dorite plaje ale momentului. Pentru a ajunge la plaja Perişor, trebuie să mergi câteva ore cu barca pe canalele ştiute de localnici, dar peisajul mirific ce te aşteaptă la sosire merită orice efort. 


Apa cristalină, nisip amestecat cu scoici, păsări de tot felul, kilometri întregi de plajă pustie şi o cherhana părăsită fac din Perişor un loc de poveste. Cherhanaua este in curs de reabilitare, dovada erau sacii de ciment , var si adeziv depozitați acolo si acoperisurile in curs de înlocuire. Având in vedere faptul ca din ce in ce mai mulți turiști cer sa ajungă acolo cu barca, locul ar putea deveni curând ceva mai primitor.


Turiştii pot petrece aici, în plină pustietate, câteva ore de relaxare şi linişte. Pe cei câţiva kilometri de plajă, în afara construcţiilor părăsite nu vezi nicio dovadă a civilizaţiei. Totul este natural, de aceea plaja Perişor este considerată de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Deltei Dunării (ARBDD) o zonă-tampon între două arii strict protejate, unde accesul vizitatorilor este interzis. Apa mării se adânceşte treptat, iar algele care pe alte plaje dau bătaie de cap lipsesc.


Plaja Perişor se află cam la jumătatea distanţei dintre Gura Portiţei şi Sfântu Gheorghe și este probabil cea mai spectaculoasă dintre aceste plaje. Are un aer exotic, în aşa fel că prima senzaţie este că te afli în altă lume, nu pe litoralul românesc. Cu o intrare lină în apă, poţi merge peste 50 de metri până ajungi la o adâncimea statului de om. Nu sunt gropi în apă şi nici stânci, ci simţi un nisip incredibil fin pe fundul apei, sub tălpi. 


Plaja se întinde pe o fâşie de câţiva kilometri la malul Mării Negre, are un nisip perfect şi pe mal, copaci umbroşi imediat lângă apă. Pe toată această întindere nu te deranjează nimeni. Aici nu găseşti mai mult de câteva zeci de oameni, poate sute în anumite zile, neputându-se ajunge decât cu şalupa, pe canalul Dranov.


Nu există nimic amenajat la Plaja Perișor dar lucrurile par că se vor schimba curând întrucât cineva a văzut potențialul zonei și a decis să reabiliteze cherhanaua părăsită de pe malul mării. Până să fie redeschisă , Plaja se poate lăuda în continuare cu farmecul său sălbatic.