AOC lanseaza lansează o categorie de produse complet nouă, creată special pentru cei mai pretențioși gameri competitivi și jucători profesioniști de esports: AGON PRO. Primul model din aceasta nouă categorie este AGON PRO AG254FG care aduce tehnologii de vârf pentru jucătorii profesioniști care au nevoie de cele mai noi si performante tehnologii disponibile pe piată. Noul monitor AGON PRO AG254FG de 24,5” (62,2 cm) folosește un panou IPS cu rezoluție FullHD, o rată de refresh de 360 Hz și un timp de răspuns de 1 ms GtG. Monitorul mai beneficiază de tehnologia Nvidia G-Sync cu NVIDIA Reflex Latency Analyzer pentru a minimiza latența sistemului.

“Scena esports este un mediu foarte competitiv, iar jucătorii și pasionatii de esports au nevoie de cele mai bune echipamente pe care le pot obține. Lucrând îndeaproape cu organizațiile esports de top, precum G2 Esports, știm exact ce își doresc jucătorii profesioniști așa că am creat noua serie de monitoare AGON PRO pentru a răspunde celor mai exigente cerințe ale lor”, declară Stefan Sommer, Head of Global Marketing la AOC.

AGON PRO AG254FG cu diagonala de 24,5 inchi are un design care sare în evidență, creat special pentru cei mai buni gameri. Monitorul a câștigat premiul Red Dot Design datorită design-ului său cu 3 laturi fără ramă, ingenios gândit pentru a nu distrage atenția jucătorilor. Monitorul beneficiază de un paravan detașabil ce este menit să îmbunătățească vizibilitatea pe scenă, atunci când reflectoarele strălucesc cu putere în timpul unui turneu de esports. Pe spatele monitorului este prezent sistemul de iluminare AGON Light FX RGB, menit să accentueze liniile de design ale monitorului. AGON Light FX RGB oferă 14 moduri de iluminare și zeci de mii de combinații de culori RGB ce pot fi personalizate cu software-ul AOC G-Menu. În suportul monitorului este integrat un mini-proiector LED menit să proiecteze logo-ul AGON pe masă, adăugând un plus de personalitate setup-ului de gaming.



Panoul IPS ultrarapid de 24,5” al monitorului AG254FG oferă jucătorilor performanțe excepționale: rată de refresh de 360 Hz iar timpul de răspuns de 1 ms GtG asigură afișarea imaginilor fără artefacte, cum ar fi ghosting-ul. Rezoluția FullHD a monitorului a fost special aleasă pentru jucătorii profesioniști deoarece permite GPU-ului să etaleze întregul potențial în termeni de viteză de procesare și framerate. Folosind un panou IPS, acest monitor de esports are o  acoperire sRGB de 110% pentru o reproducere vie și naturală a culorilor oferind, de asemenea, unghiuri largi de vizualizare de 178°/178°. Datorită certificării VESA DisplayHDR 400, afișajul poate decoda și reda corect date HDR. 


În plus, AG254FG vine cu un procesor NVIDIA G-Sync integrat, un refresh rate variabil între 1-360 Hz, eliminând stutter-ul și efectul de screen tearing prin egalarea refresh rate-ului (numărul de cadre afișate pe ecran) cu numărul de cadre procesate de GPU. De asemenea, motion blur-ul nu reprezintă o problemă datorită tehnologiei NVIDIA Ultra Low Motion Blur ce utilizează un efect stroboscopic al iluminării de fundal pentru a reduce efectul motion blur oferind utilizatorului imagini deosebit de clare, chiar și în mișcare.

O tehnologie în premieră pe noile modele AGON by AOC este Nvidia Reflex, disponibilă pe AGON PRO AG254FG. Prin integrarea acestei tehnologii, dezvoltatorii de jocuri pot elimina cadrele care nu au fost inca procesate de către GPU și pot reduce suprasolicitarea inutilă a CPU pentru a îmbunătăți performanțele sistemului. În plus, Nvidia Reflex Latency Analyzer poate măsura timpul exact dintre un clic de mouse și modificarea pixelilor de pe ecran, ceea ce era posibil doar cu camerele de mare viteză și echipamentele speciale.


Postura optimă în fata ecranului este crucială pentru confort și performanța în timpul jocului. AG254FG facilitează acest lucru cu un suport ergonomic, ajustabil pe înălțime, ce poate pivota și se înclina. Hub-ul USB cu 4 porturi permite jucătorilor să își conecteze mouse-ul și tastatura direct la monitor, în timp ce difuzoarele stereo de 5W cu sunet DTS oferă un sunet puternic pentru utilizarea de zi cu zi, atunci când căștile nu sunt necesare


Pentru a ajusta setările monitorul, utilizatorii pot folosi telecomanda cu cablu, sistemul QuickSwitch, pentru a trece rapid prin setările monitorului sau software-ul AOC G-Menul direct de pe PC. Pe lânga asta, funcțiile monitorului includ funcțiile Dialpoint, o țintă afișată pe ecran care vine în ajutorul jucătorilor de shootere, Frame Counter pentru a arăta informații cu privire la numărul de cadre pe secundă afișate pe ecran, AOC Shadow Control care permite iluminarea zonelor întunecate fără a afecta restul ecranului, setările AOC Game Color pentru a modifica nivelul de saturație și 6 moduri diferite de joc (3 dintre acestea fiind personalizabile de utilizator).


Primul model din seria AGON PRO, AG254FG de 24.5” va fi disponibil din luna septembrie 2021 la un preț recomandat de 4139 lei.