Nu ma uit eu la România Tv dar si cand ma uit ajung sa imi fac cruce si sa vorbesc singur prin casa de care prostii pot auzi la tv.

Întâmplarea de azi se refera la inca un moment penibil pentru care si-a castigat notorietatea postul de stiri. Un politician, al carui nume m-am chinuit sa il gasesc, pe numele sau Codrin Stefanescu, fost secretar general PSD in vremurile de glorie ale lui Liviu Dragnea a intrat in delir fara ca nimeni sa se sinchiseasca sa il opreasca.

Ca un adevarat catel fidel, dupa ce l-am vazut cum s-a dus sa ii pupe picioarele, Codrin Stefanescu a fost in platoul RTV unde a inceput sa bata campii. Desigur ca mi s-a facut mila cand l-am vazut cum il deplangea pe Liviu Dragnea cu care, spune el, a vorbit in fiecare seara la telefon si i-a dat raportul.

Desigur, poate ca l-am apreciat putin, sa il vad cat de credincios poate fi cu stapanul de la care a primit de mancare atata vreme. Poate chiar mi-au dat lacrimile cand am realizat cat de rai am putut fi noi cu salvatorul patriei.

Mi-am revenit rapid si am inceput sa am stari de greata cand nivelul penibilului a atins cote maxime.

Pe langa jignirile aduse miscarii hash tag rezist, care a iesit in strada sa protesteze impotriva coruptiei, Codrin Stefanescu a alunecat in hazna si a inceput sa scoata pe gura tot felul de aberatii.

In opinia lui, citez, nu exista tara in lume care sa fi facut o asemenea greseala sa trimita la inchisoare un prim ministru. Desigur, domnul Stefanescu se referea la Adrian Nastase, fost prim ministru, care la 31 mai În mai 2009, Parlamentul a avizat începerea urmăririi penale în dosarul „Zambaccian 1”, iar în ianuarie 2010, Direcția Națională Anticorupție a instituit sechestru pe casa din Zambaccian a lui Adrian Năstase, în acest dosar.  Pe 20 iunie 2012 a fost condamnat definitiv, de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calității".Condamnarea a fost pronunțată pentru „folosirea influenței sau autorității funcției de președinte al unui partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată”. Lui Năstase i-a fost interzisă pentru o perioadă de doi ani de la ispășirea pedepsei exercitarea mai multor drepturi. Pe 20 iunie 2012 a fost condamnat definitiv, de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calității".Condamnarea a fost pronunțată pentru „folosirea influenței sau autorității funcției de președinte al unui partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată”. Lui Năstase i-a fost interzisă pentru o perioadă de doi ani de la ispășirea pedepsei exercitarea mai multor drepturi.

Asadar pentru Codrin Stefanescu, justitia din România a făcut o mare greșeală că l-a condamnat pe fostul prim ministru pentru atatea acte de coruptie.

Dar delirul lui Codrin nu s-a oprit aici... românii sunt in continuare de vină că au trimis la inchisoare un fotbalist din generatia de aur , care a avut milioane de fani. 

Dar de ce a fost inchis fostul fotbalist ? Pe 4 martie 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Gheorghe Popescu în dosarul transferurilor din fotbal la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani, el având şi interdicţia de a fi reprezentant al unui club de fotbal pe durata unui an după ce va fi eliberat din penitenciar. Acuzaţiile la adresa lui Gheorghe Popescu se referă la nedeclararea unor sume de bani în legătură cu transferurile fotbaliştilor Lucian Sânmărtean (de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos, Grecia) şi Florin Bratu (de la Rapid la Galatasaray, Turcia). Gheorghe Popescu a fost obligat atunci de instanţă să plătească la ANAF, în solidar cu Jean Pădureanu, Ioan şi Victor Becali, suma de 328.440 lei în contul transferului fotbalistului Lucian Sânmărtean şi 2,2 milioane lei, în solidar cu George Copos şi Ioan Becali, în legătură cu transferul lui Florin Bratu. De altfel, judecătorii au dispus şi confiscarea de la Gheorghe Popescu a sumelor de 75.000 de dolari şi un milion de dolari, din care a fost scăzută suma de 1.330.000 lei, plătită de acesta cu titlu de impozit pentru transferul fotbalistului Florin Bratu.

Asadar si pentru aceste infractiuni, Codrin Stefanescu considera ca romanii au facut o mare greseala. 

Dar de ce este un lucru normal ca domnul politician sa considere o mare greseala faptul ca romanii au condamnat faptele de coruptie ?

Pai sa vedem, in 2019 Codrin Ștefănescu, secretarul general al PSD, a încasat suma totală de 2 milioane de euro din vânzarea unui teren care a ieșit din proprietatea statului printr-o decizie de retrocedare ilegală, scrie RISE Project Potrivit sursei citate, terenul a ajuns la liderul social-democrat după un șir de tranzacții încheiate la prețuri de fațadă.

Dar sa continuam, la data de 28.02.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Severin au dispus efectuarea urmăririi penale față de 16 persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, șantaj, complicitate la șantaj, folosirea influenței ori autorității de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, fals material în înscrisuri oficiale, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului. Codrin Ștefănescu a anunțat la acea vreme că a fost citat la DIICOT și a acuzat că ”vânătoarea de pesediști a început în forță”. Ulterior, el a spus pentru Agerpres că e chemat de procurori ca suspect pentru fapte săvârșite în calitatea sa de secretar general al PSD.

Avand in vedere ca este un om curat ca lacrima, era de la sine inteles de ce domnul Codrin Stefanescu crede ca in Romania faptele de coruptie nu ar trebui pedepsite. 

Ca politician, ar fi trebui sa stie ca actul ala pe care a tot jurat ca il va respecta, Constitutia Romaniei, spune cam asa:

(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. (2) Nimeni nu este mai presus de lege.

Domnule Codrin, va doresc sa ramaneti in lada istoriei si cu speranta in suflet ma gandesc ca oricine v-ar auzi sustinand asemenea ineptii nu v-ar vota pentru un loc in Parlament.