Grupul elen OTE a a finalizat achiziția participației de 30% de acțiuni din Telekom Romania Mobile Communications (TRMC) deținută de Telekom Romania Communications (TKR).

Tranzacția este o condiție necesară pentru aprobarea de reglementare a vânzării pachetului de acțiuni de 54% pe care OTE îl deține în TKR către Orange România.

În urma tranzacției, OTE controlează acum aproape 100% din TRMC, a cărei valoare de capital se ridica la 58,9 milioane EUR.

După cum a fost raportat anterior de Broadband TV News, OTE a fost de acord să vândă pachetul de 54% din TKR, compania de linie fixă a Telekom România, către Orange România în decembrie anul trecut, pentru 268 milioane EUR.

Tranzacția a fost aprobată de Comisia Europeană (CE) în iulie, cu condiția ca acțiunea de 30% a TKR în TRMC să fie cedată deoarece acesta din urmă este un concurent direct al Orange.

Operatorul Telekom a început deja să emită notificări către clienții referitoare la modifcările ce vor avea loc în această perioadă.

În perioada 23 - 28 septembrie 2021 se vor derula o serie de lucrări necesare pentru actualizarea sistemelor IT ale Telekom Romania Mobile (TKRM) și Telekom Romania Communications (TKR), prin urmare, procesarea unor solicitări și funcționarea anumitor servicii de asistență pot întâmpina dificultăți în perioada respectivă.

Te asigurăm că toate echipele noastre se dedică rezolvării solicitărilor clienților în cel mai scurt timp și că vom încerca să minimizăm impactul acestor situații.

Telekom va continua să activeze pe piața din România doar cu serviciile sale mobile ceea ce înseamnă că urmează ca în această perioadă să fie separate ofertele fix-mobil, pentru ca Orange să preia în cele din urmă serviciile fixe.