Nu e un secret ca îmi place să gătesc și nici faptul că mă relaxează această activitate. De fiecare dată când încerc ceva nou și îmi place ceea ce iese mai postez realizările pe Instagram.

Povestea cartofilor copți cu zacuscă este simplă... venisem de la muncă și nu aveam chef de mers pe la magazin. Așa că am zis să văd ce avea mama prin bucătărie care să nu fie atât de complicat. Mi-am adus aminte că îmi spusese de borcanul de zacuscă de casă pe care mi-a zis să îl încerc. Prin frigider mai descoperisem și o bucată de bacon iar în căutările mele pe internet mi-a apărut ca sugestie reteta asta care părea absolut banală.

Pe scurt aveti nevoie de vreo 5-6 cartofi mai mari... de preferat pentru copt. Desigur cantitatea e în funcție de câte persoane veți servi. Ii curațati bine si îi puneți într-un bol și îi condimentați cu ulei, sare, piper, boia dulce de ardei.

După această operațiune puneti cartofii în  cuptorul preîncălzit, într-o tavă cu o foaie de copt, la 180 de grade pentru aproximativ 45-60 de minute. Nu mi-a trecut prin cap ca as fi putut sa pun cartofii într-o folie de aluminiu. Ca să verficați dacă sunt copți puteți să îi înțepați cu o furculiță. Dacă sunt făcuți, faceți o crestătură cu un cuțit, în formă de cruce, luați o linguriță și scobiți cartoful pentru a face un loc unde să puneți zacusca.




Pe lângă zacuscă mai puneți bacon-ul, pe care l-ați călit în prealabil, tăiat în bucăți mici. Mai punem cascavalul ras si putin patrunjel si punem din nou la cuptor pentru inca 8-10 minute.

RETETA VIDEO MAI JOS:


Ingrediente

  • 5 cartofi mari
  • 100 gr zacusca
  • 100 gr cascaval ras
  • 100 gr bacon cubulete
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • ulei masline
  • patrunjel