evomag.ro

Recent

latest

Compania Cehă de psihoterapie online Hedepy intră pe piața din România

Start-up-ul Ceh Hedepy care oferă servicii de psihoterapie prin apeluri video se extinde și în România lansand platforma cu acelasi nume.

joi, septembrie 30, 2021

/ by Bogdan Chirea
hedepy

Start-up-ul Ceh Hedepy care oferă servicii de psihoterapie prin apeluri video se extinde și în România lansand platforma cu acelasi nume. Unicitatea sa constă în faptul că ușurează dramatic accesul către ajutorul psihoterapeutic. Expansiunea este un pas natural, dat fiind faptul că România nu are multe servicii similare, în ciuda faptului că aproape 4 milioane de români care întâmpină afecțiuni psihologice nu primesc ajutorul necesar. Această expansiune este alimentată de o investiție de 316 000 euro.

Pentru cititori, exclusiv, Hedepy oferă o ședință de psihoterapie gratuită folosind voucherul: 47F786EF. Voucherul poate fi folosit după ce utilizatorii si-au creat un cont de client, în momentul în care realizeaza plata.

Problemele de sănătate mintală afectează anual aproape 4.5 milioane de oameni în România, conform datelor oferite de Ministerul Sănătății. Pandemia Covid-19 nu a făcut decât să ducă la creșterea acestui număr. Însă, doar 0,5 milioane de români cer ajutor specializat și primesc tratament. Șocant, restul de ⅚ din oameni, aproape 4 milioane de români rămân prizonierii gândurilor și emoțiilor, fără a cere ajutorul.

Misiunea Hedepy este să schimbe acest aspect. Făcând psihoterapia mai accesibilă cu ajutorul tehnologiei: "Ședința cu un psihoterapeut Hedepy se desfășoară online, prin apel video. Clienții nu trebuie să se deplaseze nicăieri pentru a avea acces la psihoterapeuți din toată România. Facem posibil accesul la psihoterapie în zone din România unde astfel de servicii nici măcar nu sunt disponibile. Mulțumită psihoterapiei online, sprijinul psihologic este acum mai accesibil, mai ușor și mai rapid. La Hedepy o ședință este acum posibilă în doar 24 de ore. Nu săptămâni." Explică Lukáš Krčil, CEO of Hedepy.

Hedepy a luat naștere în Cehia acum un an, dar, în ciuda acestui lucru, a ajutat mii de persoane și a devenit platforma #1 de psihoterapie online în Republica Cehă. În baza de date Hedepy se regăsesc mai multe de 100 de psihoterapeuți din Cehia și Slovacia. 

În România, Hedepy a început cu peste 10 psihoterapeuți verificați și certificați, iar numărul acestora va crește constant. În prezent, cei care vor să apeleze la ședinte de psihoterapie online au de ales între ședinte de 50 de minute sau de 90 minute. Prețurile pentru aceste ședinte variază de la 129 de lei per sesiune pana la 250 de lei per sesiune de cuplu. Pe baza a 19 întrebări, platforma va găsi psihoterapeuții care se potrivesc cel mai bine ideilor clientilor și subiectelor despre care dorers să vorbeasca.Povestea de succes a platformei Hedepy constă în filosofia sa - să simplifice accesul, rezervarea și ședința de psihoterapie atât pentru client, cât și pentru terapeut - și are 4 avantaje unice.

Primul, oferă în profilul psihoterapeuților videoclipuri și recenzii. Această funcționalitate îl ajută clientul să își cunoască terapeutul înainte de ședința propriu-zisă și să facă o alegere cu care se simte confortabil.

Al doilea, Hedepy a dezvoltat un chestionar de compatibilitate care recomandă cel mai potrivit terapeut pentru fiecare client, pe baza a 5 preferințe ( subiect, directivitate, emoții, orientare către trecut/viitor și personalitatea psihoterapeutului).

Al treilea, toate ședințele se desfășoară prin apel video pe o platformă securizată. Mulțumită acestui aspect, clienții, dar și psihoterapeuții acordă mai multă atenție ședinței și mai puțină instrumentelor și părții administrative.

În ultimul rând, Hedepy și-a construit produsul, identitatea și comunicarea pentru a destigmatiza psihoterapia. Hedepy consideră că mersul la psihoterapie nu trebuie să se simtă precum mersul la doctor, ci, mai degrabă, ca o întâlnire cu un prieten empatic.

“Această strategie ne-a ajutat să câștigăm piața din Cehia. Vedem că în România cererea pentru serviciile de sănătate mintală crește. Credem că atât clienții, cât și psihoterapeuții pot beneficia de pe urma avantajelor pe care abordarea noastră le are. Împreună putem prezenta psihoterapia unei audiențe mai largi și, în același timp, milioanelor de oameni care au nevoie.” spune Lukáš Krčil, CEO of Hedepy.


Hedepy se extinde în prezent nu doar în România, ci și în Polonia și Italia.  “Această expansiune este posibilă datorită mai multor investiții din partea investitorilor cehi, ultima aducându-ne peste 316 000 de euro” spune managerul de produs Roman Zámečník. Platforma de psihoterapie online Hedepy plănuiește o a treia tură de investitori la începutul anului 2022.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Translate

Citește-ne și pe Google News

litera.ro
Nu pierde
© all rights reserved
made with by templateszoo