Europa ar putea face progrese în ceea ce privește reducerea emisiilor, dar cea mai mare companie de utilități nu crede că oficialii se mișcă suficient de repede. Reuters raportează că Enel a emis un studiu care avertizează că Europa ar putea întârzia reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră dacă va continua în „ritmul actual”. Uniunea Europeană dorește să reducă aceste emisii cu 55% până în 2030, a spus Enel, dar se pare că nu va atinge acest obiectiv până în 2051 fără modificări substanțiale.

De asemenea, continentul nu și-ar îndeplini obiectivul de 40% în materie de energie regenerabilă (stabilit și pentru 2030) până în 2043, potrivit studiului.

Cei de la Enel au sugerat că UE ar trebui să investească aproximativ 3,6 trilioane de euro pentru a atinge obiectivul de emisii pentru 2030. Funcționarii ar trebui, de asemenea, să instituie o guvernare mai potrivită provocării, cu capacitatea de a transforma rapid planurile în „acțiuni concrete”. Aceasta ar include o coordonare mai strânsă între statele membre ale UE, precum și o strategie mai regională pentru a favoriza o mai bună integrare a pieței.


Nu există nicio îndoială că Uniunea Europeana va trebui să își regândească strategia. Obiectivul de reducere a emisiilor cu 55% a reprezentat un salt semnificativ față de obiectivul anterior de 40%. 

Cu toate astea, Enel are, de asemenea, un stimulent puternic in situatia de fata  - cheltuieli suplimentare ar ajuta probabil afacerea Enel cu energie regenerabilă. Cu toate acestea, constatările ar putea ajuta la cuantificarea cantității de muncă care trebuie depusa iar UE ar putea asculta un furnizor important de energie atunci când solicită adoptarea mai agresivă a energiei curate/verzi.