Dezvoltatorul imobiliar Speedwell, fondat de antreprenorii belgieni Jan Demeyere și Didier Balcaen, intră în acționariatul start-up-ului de Property Tech Sigtree, lansat în urmă cu 3 ani pentru a optimiza serviciile de property management, tenant engagement și helpdesk. 

Antreprenorii belgieni Jan Demeyere și Didier Balcaen aduc o vastă experiență internațională, obiectivul lor pe termen scurt fiind lansarea platformei Sigtree în Belgia, Luxemburg și alte țări europene. 

„Este foarte important să obținem o creștere accelerată a business-ului și să acaparăm un procent cât mai mare din piață. Ne bucurăm că am reușit să avem alături de noi investitori cu experiență, care, pe lângă contribuția financiară, vin cu un know-how valoros, care ne ajută să obținem dezvoltarea rapidă a business-ului. Odată prezenți în Belgia, adopția va fi mult mai ușoară în țări ca Franța și Olanda”, spune Vlad Costea, Fondator & CEO Sigtree Technologies. 

 

“Primul contact cu Sigtree a avut loc în 2019, în cadrul unui Hackathon organizat de Proptech România, iar de atunci am urmărit evoluția soluției lor. Platforma actuală adresează o nevoie reală a dezvoltatorilor imobiliari, aceea de a-și optimiza procesul de prezentare a beneficiilor, și, în același timp, de a rezolva problemele comunicate de noii proprietari sau chiriași, atât în proiectele office cât și în cele rezidențiale sau de retail. Văd un mare potențial în scalarea acestei soluții la nivel internațional și mă bucur că pot susține echipa Sigtree cu experiența și network-ul meu”, afirmă Didier Balcaen, Fondator și CEO Speedwell. 

Speedwell este unul dintre cei mai activi dezvoltatori din România. În momentul de față, are mai multe proiecte în derulare în Bucureşti, printre care Triama Residence si The Ivy pe segmentul rezidențial, clădirea de birouri MIRO și proiectul industrial SPACEPLUS. În alte orașe ale țării, portofoliul companiei include ansamblurile de tip mixed-use Record Park în Cluj-Napoca, Paltim în Timişoara şi proiectul rezidențial cu funcțiuni de retail, Riverside City în Râmnicu Vâlcea. Soluția dezvoltată de Sigtree va fi implementată în continuare în proiectele de rezidențial, birouri, retail și industrial.

Speedwell este unul din primii clienți care a folosit soluția dezvoltată de Sigtree și a ajutat în mod constant cu feedback, atât din perspectiva operatională, cât și a utilizatorilor finali, aspect care a dus la o evoluție constantă a produsului conform cu nevoile reale ale pieței.

 Investiția în Sigtree vine ca urmare a unei colaborări între Speedwell și Sigtree de peste 1 an, și a dorinței startup-ului de a-și scala soluția internațional, prin demararea unei runde de finanțare pe SeedBlink.