OPPO a devenit anul acesta partener oficial în cadrul evenimentului cultural al toamnei, Art Safari 2021. 

Această colaborare demonstrează încă o dată legătura puternică dintre tehnologie și artă pe care brandul o promovează la nivel global. Participanții la eveniment au ocazia să descopere exponatul OPPO bazat pe portrete lenticulare care impulsionează privitorii să realizeze cele mai deosebite fotografii. 

În perioada 16-26 septembrie la Palatul Dacia-România și la ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București, OPPO propune atât pasionaților de artă cât și celor de tehnologie să participe la cea mai mare expoziție de pictură din țară, unde se pot bucura de exponate spectaculoase dar și cadre perfecte pentru fotografii memorabile. 

Art Safari se desfășoară anual și găzduiește pavilioane expoziţionale distincte dedicate artei de patrimoniu, moderne, contemporane și internaționale. Alături de expoziţiile curatoriale, Art Safari are o puternică latură educaţională, găzduind ateliere de artă pentru copii, tururi ghidate pentru copii și adolescenţi și tururi private pentru publicul larg.

Art Safari 2021 va găzdui patru expoziții principale

Pavilionul Muzeal: Samuel Mützner. Pe urmele lui Claude Monet va fi un excurs expozițional în opera celui care a ilustrat perfect direcțiile artistice ale unei epoci aflate într-un exploziv proces de reînnoire. Curator: Rodica Marian.

Pavilionul invitat: Seducție și triumf în artă. Femei-artist în România. Expoziția realizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului București va prezenta o serie importantă de lucrări din creația multor artiste din România ce au studiat la München și Paris, apoi au expus în România dar și în Franța, Italia, Spania sau Germania, fiind implicate în mișcările artistice moderne și de avangardă. Curator: Elena Olariu. Echipa curatorială: Angelica Iacob, Ana Maria Măciucă-Pufu, Cristina Ioniță-Măciucă și Liana Ivan-Ghilia.



Pavilionul Central: Constantin Piliuță. Culoare de zenit. Constantin Piliuță omologheză în pictura românească scena de gen ca expresie a derizoriului cotidian și tablourile cu subiect floral ca loc de manifestare a esteticii simplității și armoniei paletei. Ambele sunt atinse nu numai de paloare într-o lumina vie, levantină, dar și de pasiuni ardente, exprimate de subtilele arabescuri ale compoziției. Curator: Călin Stegerean.

Pavilionul Contemporan: Superheroes/Antiheroes. Tendințe în arta contemporană românească. Expoziția explorează rolul comunităților creative din România și diversele modalități actuale de expresie vizuală, de la desen la țesătură, instalație sau ceramică. Curatoare: Raluca Ilaria Demetrescu.

Expoziția colaterală Ecaterina Vrana: UnSeen la Muzeul Nicolae Minovici (Str. Dr. Nicolae Minovici, nr. 1); curator Felicia Raetzky.

Programul educațional Art Safari Kids – artă pe înțelesul copiilor – copiii își dezvoltă creativitatea participând la ateliere de artă și tururi ghidate.

Programul de vizite pe timp de noapte, Night Tours, reprezintă o experiență de vizitare care cuprinde un tur ghidat în expoziții și muzică live – invitat special Toulouse Lautrec, în fiecare seară la Night Tours!

„OPPO este un brand care îmbină designul și tehnologia, respectând filosofia conform căreia tehnologia ajunge la utilizator sub formă de artă, iar parteneriatul cu Art Safari validează acest crez al nostru. Ne bucurăm ca prin acest parteneriat să putem aduce în fața iubitorilor de artă conținut realizat cu cel mai nou smartphone, OPPO Reno6 Pro.” a declarat Alexandra Răuț, Head of Marketing OPPO.

OPPO a conceput seria Reno6 pentru utilizatorii care pun accent pe capacitatea unui smartphone de a realiza conținut foto-video creativ, prin care își pot exprima viziunea artistică unică, dar și design-ul elegant care face din cel mai personal gadget, un accesoriu de neuitat. OPPO Reno6 Proeste un smartphone care susține creativitatea prin funcții precum: BokehFlare Video care asigură un efect bokeh cu accente luminoase pentru video-uri vedetă în social media, AI Highlight Video ce ajută la detectarea automată a lumii ambientale și realizează astfel optimizările video necesare pentru imagini exceptionale. 

Pe lângă funcțiile video portret superioare, design-ul impresionant, performanța de top și sistemul de operare rapid, ColorOS 11.3, oferă fundamentul unei experiențe eficiente, confortabile și relaxante de utilizare a Reno6 Pro.