FNSA va participa în data de 7 octombrie 2021 la o actiune de protest ce va avea loc in Bucuresti.

Actiunea a fost hotărâtă de către federaţiile membre ale CNS Cartel Alfa si are loc pentru a marca Ziua Muncii Decente.

Sindicatele au fost prezente în data de 25 septembrie si au împârţit fluturaşi cu revendicările lor participanţilor la Congresul de alegeri PNL, atunci cand Florin Catu a fost ales presedinte al partidului.


Actiunea de protest din 7 octombrie va avea loc intre orele 11-13 si a fost autorizat de Primaria Capitalei. Conform regulilor in vigoare la protest vor putea participa doae 100 de persoane. 

Ziua internaţională a muncii decente este marcată anual la 7 octombrie. Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) recomandă ca munca decentă să fie în centrul acţiunilor guvernamentale pentru realizarea creşterii economiei mondiale. Munca decentă este esenţială pentru eforturile de reducere a sărăciei şi pentru asigurarea unei dezvoltări durabile şi echitabile.

Conceptul de "muncă decentă" a fost gândit în cadrul reuniunii Organizaţiei Internaţionale a Muncii din 1999, în comun acord cu partenerii sociali (guverne-patronate-sindicate) şi însumează aspiraţiile oamenilor cu privire la oportunităţile pentru o muncă productivă şi corect remunerată, securitatea la locul de muncă, protecţia socială pentru familie, oportunităţile de dezvoltare profesională şi integrare socială, libertatea de exprimare, participarea activă în luarea de decizii, egalitatea de şanse pentru bărbaţi şi femei.