vivo ocupă primul loc la livrările de smartphone-uri 5G în regiunea Asia-Pacific, în trimestrul al doilea din 2021, potrivit Strategy Analytics. Este pentru prima dată când vivo ocupă primul loc pentru livrările 5G în Asia Pacific, într-un singur trimestru.

1 din 5 transporturi de smartphone-uri 5G din regiunea Asia-Pacific a aparținut brandului, cu o creștere anuală a livrărilor de 215%. Combinația de tehnologie de vârf și de înaltă calitate a făcut din smartphone-urile sale cele mai populare dispozitive 5G din regiune.

La începutul acestui an, Strategy Analytics a menționat că vivo a devenit al doilea furnizor de smartphone-uri 5G cu cea mai rapidă creștere din lume și și-a menținut poziția fruntașă în primul trimestru al anului 2021. Prin realizarea unor progrese remarcabile în standardele și tehnologiile de bază 5G, vivo se angajează să ofere consumatorilor o varietate tot mai mare de telefoane mobile 5G și experiențe îmbunătățite 5G.

Livrarile de telefoane inteligente din China continentală au scăzut cu 17%, ajungând la 74,9 milioane de unități în al doilea trimestru al anului 2021, conform analizei celor de la Canalys.  Mumărul vânzătorilor care livrează peste 10 milioane de unități a scăzut de la cinci la trei. Vivo și Oppo au rămas primii doi, cu 18,2 milioane și respectiv 16,0 milioane de unități, cu mult peste concurenții lor. Xiaomi a luat locul celor Huawei pentru a deveni al treilea producator din China și a livrat 12,6 milioane de unități, cota de piață crescând de la 15% la 17% față de trimestrul anterior. Apple s-a clasat pe locul patru, ajungând la 7,8 milioane de unități. Honor s-a mutat în primele cinci cu 6,9 milioane de unități, o creștere trimestrială cu 40% după ce șia anuntat independența sa față de Huawei. Huawei, în sine, a căzut din primele cinci din China pentru prima dată în peste șapte ani.

Conform celor mai recente date Canalys, vivo s-a clasat pe locul cinci în livrările globale de smartphone-uri, cu o cotă de piață de 10% în al doilea trimestru al anului 2021, în creștere cu 27% față de anul trecut1. Cifrele trimestriale de la Canalys au indicat faptul că vivo a menținut un ritm puternic de creștere pentru a rămâne printre primele cinci branduri în privința livrărilor globale de smartphone-uri în ultimul an2.

Producatorul Vivo a intrat recent si pe alte piete, precum cele din Europa insa succesul din Asia se bazeaza pe o rețea de 10 centre de cercetare și dezvoltare în Shenzhen, Dongguan, Nanjing, Beijing, Hangzhou, Shanghai, Xi'an, Taipei, Tokyo și San Diego. vivo se concentrează pe dezvoltarea tehnologiilor de ultimă generație pentru consumatori, inclusiv 5G, inteligență artificială, design industrial, fotografie și alte tehnologii emergente. Compania a înființat, de asemenea, cinci hub-uri de producție (inclusiv un centru de producție autorizat de brand), în China, Asia de Sud și de Sud-Est, cu o capacitate anuală de producție de aproape 200 de milioane de smartphone-uri. 


În prezent, vivo și-a extins rețeaua de vânzări în peste 50 de țări și regiuni.