ASBIS Romania, în parteneriat cu Logitech și Microsoft, a implementat un proiect de digitalizare în Școala Generală nr. 59 din București. În cadrul proiectului, Logitech a propus o soluție pentru videoconferințe, special gândită pentru sistemul hibrid de învățare-predare, iar platforma software a fost asigurată de Microsoft. 

Datorită performanțelor audio și video ale sistemului Logitech-Microsoft, elevii de la Școala Generală nr.59, care participă la orele online, pot să vadă foarte clar informația predată pe tablă și, de asemenea, pot interacționa natural cu profesorii și colegii din sala de curs. Sistemul audio încorporat în soluția de videoconferințe ajută la redarea clară a discursului didactic și a discuțiilor, sunetul fiind atât de fidel realității, încât se poate crea impresia că elevii sunt prezenți în sala de curs. 

„În contextul social actual, în care se simte o nevoie acută de reorganizare a sistemului de învățământ, prin adaptarea programei la sistemul de învățare online, prin obținerea infrastructurii necesare desfășurării cursurilor, accentuarea măsurilor de protecție și adaptarea la noile exigențe, soluția propusă de Logitech creează un mediu de colaborare eficient și o atmosferă autentică”, declară Adrian Buduru, Business Development Manager Logitech Video Collaboration, ASBIS Romania.

Hardware-ul de la Logitech, camerele video și microfoanele folosite sunt conectate la un așa numit „tiny PC” (un desktop PC de dimensiuni mici, conceput pentru sarcini de bază, cum ar fi navigarea web, procesarea documentelor, redarea audio/video). Pe acesta funcționează Windows 10 IOT, cu un sistem special Teams Meetings Rooms, care a fost implementat de Microsoft ca platformă și sistem pentru educație.      

„Ne aflăm într-o școală normală, de cartier, în care am implementat cu partenerii noștri o tehnologie prin care un profesor poate să predea fie că elevii se află în clasă sau acasă, aplicându-se, de asemenea, și modelului hibrid în care unii dintre ei sunt prezenți în clasă, iar alții iau lecțiile de acasă.”, declară Robert Pufan, Cloud Solution Architect for Modern Work, Microsoft Romania.



Rezoluţia 4K Ultra HD şi tehnologia Logitech RightSight încorporată asigură obţinerea unei imagini excelente, iar unghiul larg de vizualizare le permite elevilor să observe orice detaliu. Pe lângă asta, modelul dispune de o funcţie de scalare şi modificare a unghiului de filmare, asigurând schimbarea cadrelor de la o persoană la alta, însă poate fi setată doar asupra prezentării. În interiorul camerei video sunt încorporate nu mai puţin de trei microfoane, pentru ca fiecare participant care se află în sală să poată fi auzit bine