disney marvel


Disney și-a refăcut calendarul de lansare a noilor sale filme, mai multe titluri ale Marvel Cinematic Universe fiind amânate. Programul revizuit, despre care Variety raportează că se datorează unui efect de bulgări de zăpadă legat de producție, afectează titlurie programate pentru 2022 și ulterior și va avea un efect knock-on asupra Disney +.

Toate filmele MCU pe care Disney le avea în pregătire pentru 2022 au fost mutate într-un slot de programare ulterioară. Doctor Strange in Multiverse of Madness a fost reprogramat pentru 25 martie, dar acum va primi data de lansare a lui Thor: Love and Thunder ce era programat pentru 6 mai. Următorul film Thor va fi lansat pe 8 iulie, împingând la rândul său Black Panther: Wakanda Forever până pe 11 noiembrie.

Schimbările de program înseamnă că vor fi doar trei filme Marvel anul viitor în loc de cele patru planificate, deoarece continuarea seriei Captain Marvel The Marvels are acum o dată de lansare pe 17 februarie 2023. Ant-Man and the Wasp: Quantumania s-a mutat de la acea dată la 28 iulie 2023. Pe de altă parte, Disney a adus un film Marvel misterios (sperăm că Gardienii Galaxy 3) înainte cu o săptămână din 10 noiembrie 2023.

De asemenea, următorul film cu Indiana Jones a fost amânat cu 11 luni. Va trebui să așteptați până pe 30 iunie 2023 pentru al cincilea film cu Harrison Ford în rolul celebrului arheolog. Ford a suferit o vătămare în timpul filmărilor în această vară, deși acum a revenit în acțiune. Un film Disney live-action, un film din secolul XX și două filme Marvel (toate fără titlu) au fost eliminate din programul din 2023.

În mod remarcabil, având în vedere de câte ori filmul a fost amânat de-a lungul anilor, Disney nu a schimbat data de lansare a lui Avatar 2. Este încă în program pentru 16 decembrie 2022.

Rămâne de văzut ce impact vor avea aceste schimbări asupra srrviciului de video streaming Disney +. În restul anului 2021, Disney s-a angajat să ofere o fereastră exclusivă pentru filmele sale înainte de a fi disponibile pentru difuzare, dar nu a dezvăluit cum vor funcționa lucrurile în 2022 și nu numai.

Compania a adoptat o strategie de lansare simultană pentru unele dintre filmele sale în ultimul an în mijlocul pandemiei COVID-19, Mulan, Raya și Ultimul Dragon, Cruella și Black Widow necesitând un permis Premier Access de 30 USD pentru acces anticipat pe Disney +. Decizia Disney de a lăsa telespectatorii să vadă Black Widow acasă în aceeași zi în care a ajuns în cinematografe a determinat un proces stabilit de vedeta Scarlett Johansson. Filmele Pixar Soul și Luca au intrat direct în streaming ca parte a abonamentelor obișnuite Disney + din unele țări.

Lansarea Disney + în Europa Centrală și de Est a fost amânată de la sfârșitul acestui an până în vara anului 2022. Se pare ca Disney a preferat lansarea pe trei piețe cheie din Asia, în locul Europei. Pentru detalii citește articolul scris pe itmaniatv.com

La fel, unele seriale din universul Marvel de Disney +, precum Loki și Hawkeye, se leagă de filmele lansate în cinema. Ca atare, programarea viitoarelor serii ar putea fi afectată de refacerea calendarului de lansări.