flip.ro


GapMinder Venture Partners vinde pachetul de acțiuni pe care îl deține în cadrul Flip.ro, market-place online de comercializare a telefoanelor recondiționate, către eMAG Ventures, program lansat de eMAG pentru investiții în companii de tehnologie. 

GapMinder a investit 150.000 de euro în Flip.ro în două runde de finanțare, prima rundă fiind prin Techcelerator, program de accelerare care se adresează startup-urilor de tehnologie din România și Europa de Sud Est.

Flip.ro este primul marketplace online din România care ajută clienții să își vândă vechiul telefon într-un mod simplu și rapid și să își cumpere un telefon second-hand verificat, cu garanție și drept de retur. Startup-ul a fost lansat la finalul 2019 de către George Moroianu (24 de ani), Alin Luca (27 de ani) și Alex Burghelia (23 ani).

eMAG Ventures a cumpărat pachetul de 42,26% deținut de la acționarii minoritari ai Flip.ro și in-vestește  1,5 milioane de euro în accelerarea businessului. Valoarea tranzacției este confi-dențială. Pe lângă finanțarea de 1,5 milioane de euro, Flip va beneficia de experiența eMAG în accelerarea afacerilor de tehnologie, know-how operațional și scalare rapidă a businessului la nivel internațional.

Cea mai rapidă performanță a unei companii early stage din portofoliul Techcelerator 

“Acesta este cea mai rapidă performanță a unui startup susținut de Techcelerator. Ne-am întâlnit cu cei trei fondatori ai Flip.ro în 2019 când au fost acceptați în unul dintre programele de accel-erare dezvoltate de Techcelerator și i-am remarcat alături de alte 35 de echipe selectate din peste 200 de startup-uri. Faptul că acum atrag o investiție din partea eMAG Ventures și devin parte a grupului eMAG, validează încă o dată rolul pe care Techcelerator îl are în identificarea și dezvol-tarea startup-urilor early stage românești și în pregătirea acestora pentru a ridica runde succesive de investiții. Vedem această evoluție ca o realizare extraordinară în parcursul unui startup early-stage românesc care, cu echipa, viziunea și susținătorii potriviți, în doar doi ani și prin două runde de finanțare, ajung să demonstreze importanța și profitabilitatea 

investițiilor pre-seed și seed”, a declarat Cristian Dascălu, co-fondator Techcelerator și partener GapMinder.

A treia rundă de investiții pentru Flip.ro

Aceasta este cea de a treia rundă de investiții pe care o atrage Flip.ro, celelalte două fiind în 2019 și în 2020 și având o valoare totală de 370.000 de euro. 

În 2019, Flip.ro a fost selectată în programul Techcelerator obținând o finanțare de 120.000 de euro, GapMinder VC fiind unul dintre primii investitori. În vara 2020, Flip.ro a atras 250.000 de euro, runda fiind condusă de GapMinder VC. 

Fondatorii Flip.ro vizează pentru acest an afaceri de 14 milioane de euro, comparativ cu 2,5 mil-ioane de euro anul trecut. De asemenea, aceștia estimează că businessul va ajunge la aproxima-tiv 100 de angajați în vara lui 2022, dublu față de în prezent.

„Când am investit pentru prima dată în 2019 în Flip.ro ne-a atras cu precădere echipa. De asemenea, ne-am uitat la potențialul lor de a ajunge foarte departe, de a se dezvolta considerabil în regiune și chiar dincolo de regiune. Fondatorii își doresc acum să treacă la nivelul următor, vor să se extindă în Europa Centrala și de Est și să adauge noi categorii de produse. Prin această tranzacție pot să se dezvolte mult mai rapid, pot ajunge o companie foarte mare în doi-trei ani ca parte din grupul eMAG. Au un potențial enorm împreună. A fost cea mai înțeleaptă decizie pentru ei, dar și pentru noi, investitorii”, a afirmat Dan Mihăescu, partener fondator GapMinder Venture Partners. 

Alin Luca, Alex Burghelia, George Moroianu - Flip.ro


“Am lansat Flip.ro pentru că am observat două probleme în piață. În primul rând, vânzarea vechi-ului telefon era un proces lung, plin de negocieri și foarte consumator de timp. Iar achiziția unui telefon second-hand de pe site-urile de anunțuri se baza foarte mult pe noroc. Noi ne-am dorit să aducem simplitate și siguranță între vânzători și cumpărători, iar GapMinder și Techcelerator au văzut oportunitatea unui astfel de marketplace, încă de la stadiul de idee. Creșterea pe care am avut-o a fost peste așteptările noastre și acum suntem în etapa în care țintim și mai sus. Suntem extrem de recunoscători clienților care ne-au încercat platforma și ne-au susținut cu feedback și investitorilor care ne-au ghidat în direcția cea bună. Suntem foarte entuziasmați de parteneriatul cu grupul eMAG și credem ca alături de ei vom deveni unul dintre cei mai importanți jucători în domeniu în Europa Centrală și de Est”, a declarat George Moroianu, co-fondator al Flip.ro.