Mai țineți minte când mă întrebam retoric de ce CNA nu se autosesisează pentru dezinformările susținute de realizatorul Eugen Tănăsescu la postul de radio al Arhiepiscopiei Constanța cu privire la vaccinare ?

Nu a durat foarte mult și postul de radio fost amendat de Consiliul Național al Audiovizualului cu 10 mii de lei pentru discursul antivaccinare din emisiunea „Cuvântul ierarhului”, care l-a avut invitat pe IPS Teodosie.

CNA spune că în cadrul emisiunii din 14 octombrie, Teodosie a îndemnat ascultătorii să nu se vaccineze cu serurile disponibile. Mai mult, a precizat că oamenii sunt protejați de Constituția țării și de legile europene. „Nu acceptaţi să vă vaccinaţi. Sunteţi apăraţi de Constituţia ţării şi de legile europene”, a declarat atunci înaltul prelat la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului.

Răspunsul acestuia a venit în urma întrebării venite din partea realizatorului emisiunii, Eugen Tănăsescu, care este și purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului. El a susținut că statul pregătește interzicerea accesului la alimente, scoală sau servicii medicale.

„După analizarea raportului întocmit de Direcția Control pentru emisiunea „Cuvântul ierarhului” din 14.10.2021 difuzată de postul Radio Dobrogea din Constanța, Consiliul a decis să sancționeze radiodifuzorul cu amendă de 10.000 de lei pentru nerespectarea dispozițiilor art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului”, se arată într-un comunicat de presă.

Art. 3 alin. (2) spune: „Toţi radiodifuzorii au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor.”

Biserica Ortodoxă Română a reacționat ferm spunând că “îndemnul unui cleric împotriva vaccinării este total dezavuat de Biserică”.