Compania Zyxel Networks, care se numără printre liderii pieței de soluții rețelistice SOHO (Small Ofiice / Home Office) și pentru corporații, a anunțat  integrarea platformei cloud Nebula cu firewall-urile performante din seria ATP (Advanced Threat Protection). În acest fel, Nebula, ținând cont de popularitatea modelelor de muncă hibride, devine o soluție și ideală pentru companiile mici și mijlocii, precum și pentru prestatorii de servicii.

Grija pentru protecția rețelelor este deseori o sarcină complicată și necesită operațiuni cronofage ale administratorilor IT pentru supravegherea mai multor sisteme și locații. În plus, provocările acestei munci cresc în ultima vreme simultan cu creșterea rețelelor distribuite și cu numărul tot mai mare al angajaților care lucrează de acasă. Și tocmai această nouă eră a conexiunilor la distanță și a rețelelor distribuite oferă infractorilor cibernetici mai multe oportunități pentru activități ilicite.

Potrivit sondajului recent, 88 la sută de proprietari ai companiilor mici se tem că organizația lor este vulnerabilă față de atacurile cibernetice. De asemenea, din sondaj rezultă că multe dintre întreprinderile mici și mijlocii nu-și pot permite soluții IT complexe destinate firmelor sau nu au resurse suficiente pentru securitatea cibernetică.

Securizare simplă, dar puternică

Ca reacție la această provocare, compania Zyxel a lansat upgrade-ul de firmware pentru firewall-urile din seria ATP premium care oferă noi facilități platformei de cloud Nebula pentru gestionarea centralizată cu funcții de securitate avansate. Este vorba, de exemplu, de tehnologia sandboxing și filtrele cu reputație care le facilitează organizațiilor mijlocii protecția infrastructurii rețelistice în mod centralizat.  

În plus, adăugarea firewall-urilor ATP în platforma Nebula asigură un nivel mai înalt de răspuns la provocările de securitate, deoarece aceste firewall-uri  folosesc baza de date cloud în continuă creștere, care astăzi conține miliarde de semnături și hash-uri malware. În plus, firewall-urile ATP contribuie la protecția rețelelor și a datelor contra amenințărilor cibernetice avansate, cum sunt atacurile “Zero Day”, pentru depistarea cărora nu sunt suficiente soluțiile de securitate obișnuite. Firewall-urile ATP se utilizează de obicei în infrastructurile critice în care se pune accent de sută la sută pe securizarea rețelei cu detectarea vulnerabilității Zero Day iar seria USG FLEX este potrivită mai ales la posturile de lucru și sucursalele în care este suficientă scanarea UTM standard. 

Control complex și principii de securitate identice

Pentru munca la distanță în condiții de securitate, administratorii IT, prin intermediul centrului de comandă Nebula Control Center, au la dispoziție soluții suplimentare precum Zyxel SecuExtender. Acest software, care se poate instala pe o varietate mare de dispozitive, asigură autentificarea cu doi factori și un tunel sigur pentru angajații lucrând de acasă sau dintr-un alt loc aflat la distanță. După adăugarea software-ului SecuExtender în platforma Nebula, administratorii rețelelor pot gestiona centralizat toate dispozitivele terminale, ceea ce garantează respectarea acelorași principii de securitate indiferent de locul în care se află dispozitivul dat. 

Gestionarea mai simplă a licențelor

Platforma Circle destinată prestatorilor de servicii și altor parteneri de afaceri ai companiei Zyxel, mai nou, permite și o gestionare ușoară și eficientă a licențelor pentru soluțiile Nebula. Platforma Circle, care înainte permitea doar gestionarea licențelor de securitate, mai nou, ca sursă centralizată, include și gestionarea echipamentelor IT, gestionarea conturilor și zona de licențiere online.