Copiii cu vârsta de peste 6 ani vor fi încântaţi să descopere lumea basmului şi să se întreacă în forţă jucând Regatul lui Enroh. Acesta ste un joc de societate nou, de poveste, în care autorul, Alin Horne, a reuşit să capteze farmecul basmului “Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţa fără de moarte” şi să dea viaţă multor altor personaje fascinante!

Jocul spune o poveste şi, totodată, îi invită pe cei mici, dar şi pe cei mari, să îşi folosească imaginaţia, forţele, magia şi câştigurile (Orn de cupru, de argint sau de aur) pentru a se înzestra şi a deveni mai puternici.

Regatul lui Enroh se poate găsi în două variante diferite, astfel încât părinţii să poată alege exact ce este mai potrivit pentru vârsta copilului.

Jocul de bază este pentru copiii cu vârsta peste 14 ani, se poate juca în doi jucători și se va lansa în noiembrie 2021, urmând ca în primăvara 2022 să fie disponibile şi extensiile pentru jocul în patru. Varianta Junior 6+, care se poate juca direct în patru jucători, va fi lansată la începutul anului 2022.

Dacă pentru jocul în doi este suficientă harta de bază cu patru teritorii, două principale şi două secundare, în cazul în care la masă se strâng 3 sau 4 jucători, în continuarea teritoriilor secundare trebuie ataşate şi extensiile.

Urmează împărţirea Ornilor (aurului) în funcţie de versiune de joc, dar şi de numărul jucătorilor, iar pentru a face corect acest lucru, trebuie citite cu atenţie regulile care sunt foarte detaliate.

Pentru a stabili ordinea de joc, fiecare jucător va da cu zarurile - cel care dă numărul cel mai mare are dreptul să îşi aleagă castelul cu care va juca, iar cel din stânga lui va începe jocul.

Rolul de Vistier al Regatului va fi atribuit unei persoane care nu joacă, dar care va avea unul dintre cele mai importante roluri şi anume acela de a menţine echilibrul jocului şi de a gestiona eroii disponibili, ornii şi cărţile speciale. În lipsa unui jucător liber, Visteria va fi ţinută de către unul dintre jucători.

Reguli esenţiale de boardgame

Regulamentul jocului Regatul lui Enroh este bine explicat în cartea jocului care spune şi un basm. Întrucât logica jocului urmează firul naraţiunii acestuia, este important ca micii participanţi să înţeleagă cât mai bine povestea, să intre în pielea personajelor şi să acţioneze ca atare.

Tocmai aceasta este frumuseţea jocului şi nu trebuie ratată! Basmul se deapănă zar după zar, iar copiii devin personaje din poveste, îşi urmează iubirea sau dorinţa de a găsi tinereţea fără bătrâneţe şi viaţa fără de moarte! Şi, în final, binele, care învinge întotdeauna, va triumfa în Cetatea lui Enroh!



Jocul le ofera celor mici şansa de a petrece timp de calitate în compania prietenilor şi a basmelor româneşti. Acest boardgame este o varianta utila de care poti să fii sigur că cel mic s eva bucura si va uita de computer şi de tableta şi că se va distra de minune cu acest joc care este 100% românesc.