xerox


 Xerox Holdings Corporation a anunțat faptul că a primit sigiliul Terra Carta. Sigiliul inaugural Terra Carta 2021 răsplătește companiile globale care pun accentul pe inovare și își demonstrează angajamentul în crearea piețelor cu adevărat sustenabile, aliniindu-se obiectivelor planului de redresare Terra Carta pentru Natură, Oameni și Planetă, care a fost lansat în ianuarie 2021.

„Sigiliul Terra Carta recunoaște acele organizații care și-au luat un angajament serios pentru crearea unui viitor care este mult mai sustenabil și plasează Natura, Oamenii și Planeta în centrul economiei. Cu toții trebuie să facem schimbări dacă dorim să păstrăm planeta pentru copiii și nepoții noștri, iar aceste companii s-au angajat să faciliteze acest lucru”, a spus Alteța Sa Regală Prințul de Wales.

Sigiliul Terra Carta a fost acordat companiilor care dețin o poziție de lider în industria lor și care au strategii de tranziție credibile, susținute de date științifice recunoscute la nivel global, pentru atingerea obiectivelor net zero până în 2050 sau mai devreme.

„Am dori să mulțumim Alteței Sale Regale pentru că a condus lansarea inaugurală Terra Carta Seal și suntem onorați să primim această recunoaștere. La Xerox, credem de multă vreme că business-urile, precum al nostru, joacă un rol esențial în protejarea sănătății planetei, creând în același timp un viitor mai bun pentru toți. Cu o strategie complexă pentru atingerea obiectivelor net zero până în 2040, angajamentele noastre depășesc cerințele Terra Carta. Suntem mândri să deschidem calea în promovarea inovației sustenabile. Făcând acest lucru, ajutăm la rezolvarea unora dintre cele mai mari provocări ale lumii”, a declarat John Visentin, vicepreședinte și CEO, Xerox.

Schimbările climatice fiind una dintre problemele definitorii de astăzi, Xerox și-a accelerat anul acesta obiectivele net zero cu 10 ani, până în 2040, așa cum se menționează în 2021 Corporate Social Responsibility Report. Raportul marchează prima dată când Xerox și-a publicat strategia către net zero. Această strategie se concentrează, în special, pe îmbunătățirea proceselor și a eficienței energetice, precum și pe proiectarea de produse responsabile față de mediu și noi tehnologii. Xerox a pregătit raportul CSR 2021 în conformitate cu standardele Global Reporting Initiative (GRI) și United Nations Sustainable Development Goals (SDGs).